Markkus Kikkatalo ja Pavel Zahharov.

Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits
Korvpall
18. jaanuar 2022, 11:22

Koroonast rapitud Tartu võtab Leetu kaasa esiliiga noored, sealhulgas ühe väga pika poisi Venemaalt

Tartu Ülikool Maks & Moorits läheb täna kell 16.00 algavale Põhja-Euroopa korvpalliliiga ENBL mängule BC Šiauliai-7bet vastu koroonaviiruse tõttu üsna segases seisus ja eksperimentaalse koosseisuga, kus ka paar uut nägu esiliiga võistkonnast, seisab klubi pressiteates.

Meeskonnaga ei sõitnud Liepajas toimuvale ENBL mängule kaasa Adomas Drungilas, Edmunds Elksnis, Märt Rosenthal, Hendrik Eelmäe ja Aleksander Tassa.

See annabki võimaluse teistele ja täna on rivistuses esiliiga võistkonna Tartu Ülikool/EVIKO tsenter Markkus Kikkatalo ja üks väga pikk poiss Venemaalt, kes tuli ennast esiliigas proovile panema, aga juhuse tahtel teeb Tartu debüüdi esindusmeeskonnas - Pavel Zahharov.

21aastane ja 200 cm pikkune Keila KK  kasvandik Kikkatalo õpib Tartu Ülikoolis informaatikat ja on mänginud viimasel kahel hooajal Tartu Ülikool/EVIKO esiliiga võistkonnas. Selle hooaja 11 mängus on ta kirja saanud keskmiselt 9,6 punkti ja 7,2 lauapalli.

20aastane ja 213 cm pikkune Zahharov on Ameerikas keskkoolis ja ülikoolis (Gonzaga, California Baptist) käinud ning Venemaad noortekoondistes esindanud keskmängija, kes otsis mänguvõimalust. Esialgse plaani järgi esiliiga võistkonnaga liituma pidanud Zahharov saab aga oma esimese mängu Tartu eest kirja ENBL liigas ja kohe meeste põhisatsis.

Esialgse plaani järgi pidi Tartu Ülikool Maks & Moorits pidama Liepajas kaks mängu – lisaks Šiauliaile ka Brno Basketiga Tšehhist. Koroonaviiruse leviku tõttu aga Brno meeskond Liepajasse ei läinud ja seetõttu on tänane mäng Leedu liigas neljandat kohta hoidva Šiauliaiga ka tartlaste ainus mäng sel etapil.