Anett Kontaveit tegi öösel otsa lahti ja Kaia Kanepi jätkas hommikul!

Foto: William West / AFP / Scanpix
Tennis
18. jaanuar 2022, 12:43

KÕVA SÕNA! Kaia Kanepi kinkis nimekale sakslannale sünnipäeva puhul varajase kojusõidu (12)

Kaia Kanepi näitas Austraalia lahtiste tenniseturniiri esimeses ringis fantastilist vormi, kui sai kahes setis jagu 16. paigutusega Saksamaa tähest Angelique Kerberist seisuga 6 : 4, 6 : 3.

Kuivõrd Kerber tähistas mängupäeval oma 34. sünnipäeva, siis lauldi talle enne matši algust klassikalist sünnipäevalaulu ja kogu kohtumise vältel oli publik selgelt sakslanna poolt. Kerberist 2,5 aastat vanemat Kanepit see aga rivist välja ei löönud.

Sarnaselt Anett Kontaveidi öisele kohtumisele algas ka Kanepi matš väga võitluslikult. Esimene geim kestis ligi kümme minutit, kuid eestlanna suutis oma servi hoida. Murdega läks ta eest 3 : 1 peal, kui Kerberile vaid ühe punkti loovutas. Siiski suutis sakslanna 3 : 4 peal vastu murda, kuid Kanepi võitis esimese seti seisuga 6 : 4.

Maailma edetabelis 115. kohal paiknev eestlanna lõi avasetis kolm ässa ja tegi ühe topeltvea. Kui Kerber tegi esimeses setis seitse äralööki, siis Kanepi vastas talle lausa 15ga.

Teine set algas taas tasavägiselt, aga esimesena murdis Kerber, kuigi Kanepi oli oma servil 30 : 0 ees ja järgmised kaks punkti olid sisuliselt tema omad. Paraku tulid sisse vead ja Kerber läks hoopis ise 3 : 2 ette. Õnneks suutis Kanepi end taas välkkiirelt koguda ja loovutas kohe järgmises geimis Kerberile vaid ühe punkti. Sealt alates ei teeninud kolmekordne suure slämmi tšempion enam mitte üht geimi ja sai Kanepilt sünnipäevakingiks varajase lennupileti tagasi Saksamaale.

Kogu kohtumise peale tegi Kanepi 31 äralööki Kerberi 18 vastu. Ässade statistika oli eestlanna kasuks seisuga 4 : 0.

Järgmisena kohtub Kanepi Tšehhi tennisisti Marie Bouzkovaga, kes alistas avaringis kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud kanadalanna Rebecca Marino. Omavahel on WTA edetabelis 86. kohal paikneva tennisistiga mängitud kahel korral ja seis on 1 : 1 viigis.