Fabian Riessle.

Foto: AP/Scanpix
Talisport
18. jaanuar 2022, 22:13

Kahevõistluse olümpiavõitja jääb Pekingi OMilt eemale (1)

Selgus Saksamaa kahevõistluse meeste koondis Pekingi olümpiamängudeks. Kuigi koju jäetakse Pyeongchangi OMil meeskondlikus arvestuses kulla võitnud Fabian Riessle, on koosseis siiski hirmkõva.

Lisaks juba varem olümpiakoha kindlustanud Vinzenz Geigerile ja kolmekordsele olümpiavõitjale Eric Frenzelile nimetati koondisesse Johannes Rydzek, Terence Weber ja Julian Schmid.

Tiimist välja jäetud 31aastase Riessle käimasolev hooaeg on olnud kahvatu. Ta on MK-sarja üldarvestuses alles 19. kohal ning jõudnud poodiumile vaid korra. Koondisesse ei mahtunud ka detsembris Lillehammeri etapil teiseks ja Otepääl kolmandaks tulnud Manuel Faisst.

Samas pole ka näiteks Rydzeki hooaeg olnud kõige säravam. Tänavu on ta vaid ühel MK-etapil jõudnud poodiumile. Koondise kokku pannud treeneri Hermann Weinbuchi sõnul valiti ta koosseisu tänu kogemustele – 30aastane sakslane tuli Pyeonchangis suurel mäel olümpiavõitjaks.

„Pekingis tuleb tema tagataust ja kogemustepagas kasuks. [Suurel mäel] peab väga hea olema,“ vahendas Weinbuchi sõnu portaal Insidethegames.

Saksamaast on ajaloo jooksul olnud üks edukamaid riike olümpial kahevõistluses. Nad on võitnud viis kuldmedalit, vaid Norra on suutnud enamat – 13.

Pekingi OM toimub 4.–20. veebruarini, kahevõistluse alad on kavas 9.–17. veebruarini.