Emma Raducanu karjumine valmistas Sloane Stephensile tuska.

Foto: Tertius Pickard / AP / Scanpix
Tennis
19. jaanuar 2022, 20:25

Vastane kritiseeris noort tennisestaari: ta peab õppima käituma

Mullu US Openi võiduga (tennise)maailma šokeerinud Emma Raducanu pääses Austraalia lahtistel teise ringi, kui avamatšis ameeriklannast Sloane Stephenist 6 : 0, 2 : 6, 6 : 1 jagu sai. Stephens tunnistas oma kaotust, aga talle valmistas tuska noore briti ebasportlik käitumine.

Raducanu sai matši alguses suurepäraselt minema ja lasi juba esimese võidetud punkti järel looma välja. Stephensi arust pole sellisel käitumisel tennises kohta. „Kõik nägid, kuidas ta kohe esimese punkti järel hullumeelselt karjus,” vahendas Stephensi sõnu Daily Mail.

„Ta mängis minuga, keda ta edetabeli koha järgi olekski pidanud võitma. Jah, ta võitiski. Kuna ta on alles nii noor, siis on tal ees veel pikk tee ja seal saab olema kindlasti palju tõuse ja mõõnu. Ma arvan, et ta peab veel lihtsalt õppima,” kritiseeris ameeriklanna 18aastase Raducanu käitumist.

„See on nagu üks suur ratas, mis käib kogu aeg ringi ja tuleb võimalikult vara õppida, kuidas sellega toime tulla. Tennis on alati väga üles-alla mäng.”

Raducanu ise sõnas võidu järel, et ta sai inspiratsiooni Andy Murrayst, kes alistas viies setis Nikoloz Basilašvili. „Kui mu mäng kolmandasse setti läks, siis mõtlesin, et Andy mängis ka ühesetilise edu maha. Ta võitles viiendas setis nii kõvasti ja suutis võita. Ma mõtlesin enda kolmandas setis samamoodi. Võitlesin nagu Andy, ta oli mulle suureks inspiratsiooniks.”