Kuuenda asetusega Anett Kontaveit langes Austraalia lahtistel konkurentist.

Foto: AP / Scanpix
Tennis
20. jaanuar 2022, 05:38

ŠOKK: Kontaveit kaotas Austraalia lahtiste teises ringis 19aastasele Taani talendile (13)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 7.) kaotas Austraalia lahtiste suure slämmi tenniseturniiri teises ringis Clara Tausonile (WTA 39.) 2 : 6, 4 : 6.

Aasta esimese suurturniiri avaringis kindlalt 6 : 2, 6 : 3 tšehhitar Katerina Siniakova (WTA 48.) alistanud Kontaveit jäi taanlanna vastu hätta kohe esimeses servigeimis, kus ta kahe tagantkäe eksimusega kinkis Taani imelapsele murdepalli, mille viimane kasutas täpse tagantkäelöögiga ära. 

Järgmises geimis teenis omakorda Kontaveit kaks murdepalli, kuid esimese luhtas ta eksimusega eeskäel ning teise tõrjeveaga, mistap jäi kuuenda asetusega Anett 0 : 2 kaotusseisu. Suurepäraselt servinud 19aastane Tauson võitis oma järgmise servigeimi nulliga ning kuuendas pallingugeimis kinkis eestlannale vaid ühe punkti.

2 : 4 seisult läks servima Kontaveit ning liimist lahti eestlanna kaotas tänu lihtvigadele oma pallingugeimi nulliga… Tauson jätkas aga oma servigeimis võimsalt, kui pääses ette 40 : 0, lahendas esimese settpalli täpse tagantkäelöögiga ning võitis vaid 36 minutit kestnud avaseti 6 : 2.

Teises setis pääses Kontaveit paremini mängu. 2 : 1 eduseisus sai eestlanna kaks murdepalli, millest teise võitis tänu Tausoni eksimusele tagantkäelöögil. Kahjuks ei suutnud aga Kontaveit oma palligugeimis servi käima saada ning andis vastasele kiirelt murde tagasi.

Sama stsenaariumiga kulgesid kaks järgmist geimi. Tauson lõpetas oma pallingugeimi kolme järjestikuse eksimusega, millega Kontaveit sai murde, kuid samas eestlanna jäi oma servigeimis kiirelt 0 : 40 taha ning taanlanna vastas murdega.

Matši otsustavad sündmused tulid seisult 4 : 4, kui Kontaveiti lihtvigade toel sai Tauson lausa kolm murdepalli. Esimesed kaks neist lõi agressiivselt mänginud tulevikulootus pikaks, aga kolmandal sundis endast kuus aastat vanema eestlanna eksima. Nii servis taanlanna matši võidu eest. Tauson ei kinkinud oma pallingul Anetile punktigi ning võitis tund ja 21 minutit kestnud kohtumise 6 : 2, 6 : 4. 

Nii jõudis 2019. aastal Austraalia lahtiste juunioride turniiri võitnud Tauson karjääris esmakordselt suure slämmi turniiril kolmandasse ringi. Taanlanna lõi matšis lausa viis ässa ning ei teinud ühtegi topeltviga, Kontaveiti vastav saldo oli 2/1. Tauson sai üheksa murdepalli, millest võitis viis.

Taanlanna tunnistas pressikonverentsil, et täna toimis kõik. „Tundsin end platsil väga mugavalt. Tahtsin võita, aga Anett on maailma üks parimaid mängijaid ning ma ei tundnud endal võidukohustust,“ rääkis Tauson.

„Meil oli enne matši plaan, aga ma ei järginud seda, sest tundsin end väga hästi ning läksin lööma. Hästi toimis nii eeskäsi, tagantkäsi kui ka serv. See aitas mind läbi mängu, ma ei saa nuriseda mitte millegi kallal, sest mu tugevad küljed toimisid,“ lisas ta.

Eestlanna kaotus polnud päeva ainus üllatustulemus. Turniirilt langes välja kolmanda asetusega hispaanlanna Garbine Muguruza, kes kaotas kogenud Alize Cornet'le 3 : 6, 3 : 6. Tauson madistab kolmandas ringis ameeriklanna Danielle Rose Collinsiga (WTA 30.), kes seljatas 6 : 4, 6 : 3 Ana Konjuhi (WTA 58.).

Matši statistika.

Foto: ausopen.com/