Henri Drell.

Foto: Teet Malsroos
Korvpall
21. jaanuar 2022, 08:45

Drell debüteeris NBA tütarliigas, veidrast vigastusest taastunud Kriisa naasis platsile NCAAs

Nädala alguses NBA tütarliiga G-liigaga liitunud Eesti korvpallikoondislane Henri Drell tegi Windy City Bullsi eest debüüdi, kuid jäi kuivale. NCAA üliõpilasliigas oli aga pärast veidrat vigastust taas platsil Drelli ametivend Kerr Kriisa.

Drell ja Bulls sõitsid külla Maine Celticsile ning pidid vastu võtma 97 : 111 kaotuse. Eestlane pääses oma debüütmängus väljakule viieks minutiks, mille jooksu hankis ühe lauapalli ja saatis teele ühe kaugviske, mis aga ei tabanud. Saamaks aimu, mida G-liiga mäng endast kujutab, võib vaadata selle matši tipphetki:

Kaks võitu ja neli kaotust teeninud Bulls on idakonverentsis 15 meeskonna konkurentsis 12. kohal, kolm võitu ja kolm kaotust kogunud Celtics on seitsmes. Et pääseda aprillis algavasse play-off'i,tuleb olla kuue parema seas. Järgmises mängus sõidavad Drell ja Bulls külla Capital City Go-Go'le, kes on praegu nelja võidu ja kahe kaotuse idakonverentsi kolmas tiim.

Kui Bulls on G-liigas sabassörkija, siis seda ei saa öelda NCAA-s palliva Kerr Kriisa koduklubi Arizona Wildcatsi kohta. Täna varahommikul teeniti hooaja 15. võit (16-st mängust), kui võõrsil nüpeldati Stanfordi 85 : 57. Tagasi platsil oli ka Kriisa, kes oli end eelmise kohtumise eel söögilaua taga lollitades vigastanud ja sestap jäänud tollest mängust eemale.

Eestlase saagiks jäi 30 mänguminutiga 7 punkti (kolmesed 1/3, kahesed 1/5, vabavisked 2/2), 4 lauapalli, 7 resultatiivset söötu ja 1 vaheltlõige.

Arizona on Pacific-12 konverentsis 15 võidu ja 1 kaotusega liider; Stanfordil on kogunud 10 võitu ja 6 kaotust, millega ollakse konverentsis 12 meeskonna seas kuuendal kohal.