Adrien Fourmaux' Ford Puma õnnetuse järel.

Foto: WRC All Live / Kuvatõmmis
WRC
21. jaanuar 2022, 11:19

VIDEO | Fourmaux tegi Monte Carlos suure avarii

Monte Carlo ralli teise päeva esimesel katsel tegi karmi avarii M-Spordi piloot Adrien Fourmaux.

Reede hommik pakkus pilootidele keerulisi olusid, kus kuiv asfalt vaheldus jäisete lõikudega. Nii puutusid Sebastien Ogier' ja Elfyn Evansi Toyota Yariste taganurgad barjääri ning Thierry Neuville ja Takamoto Katsuta tegid spinni, aga kõik neli pääsesid olukordadest vaid ehmatusega. Nii hästi ei läinud M-Spordi piloodil Adrien Fourmaux'l, kes lasi masina libisema, sõitis väga suurel kiirusel mäeseina ning Ford Puma rullus järsakust alla.

M-Spordi tiimipealik Richard Millener tõdes, et ta hoolealune läks liiga uljaks. „Üsna räpane kurv, kus eelnevad masinad olid teele muda vedanud. Ta sõitis otse seina ja lendas üle barjääri 30-40 meetrit kraavi. Auto on päris puru ja sellega on tema ralli läbi. Sellest on väga kahju, sest enne rallit rääksime, et peame jõudma finišisse. Eile läks tal väga hästi ja ta läks natuke uljaks. Eks see on osa arengust,“ lausus ta.

Kuid õnneks oli telepildist näha, et mehed said omal jõul masinast välja ning istusid nurkalt selle kõrval. „Nagu näha mehed on korras ja masinad turvalised. Seda autot üles putitada on päris keeruline, aga peamine on, et mehed on terved,“ ütles Millener.

26aastane Fourmaux hoidis avapäeva järel kõrget neljandat kohta, möödunud hooajal sai ta Monte Carlo rallil üheksanda koha.