Tuuli Tomingas.

Foto: Aldo Luud
Talisport
21. jaanuar 2022, 17:08

Kõik naised lasid trahve, Tomingas tegi uduse sihtimispildiga hooaja teise tulemuse

Laskesuusatamise Anterselva MK-etapi naiste 15 km distantsi võitis prantslanna Justine Braisaz-Bouchet ajaga 42.20,6. Tuuli Tomingas sai Eesti parimana 23. koha.

Braisaz-Bouchet suusatas kõige kiiremini ning teenis nelja tiiru peale vaid ühe trahviminuti – see juhtus kolmandas tiirus (lamades). Ühtki nulliga laskjat täna polnudki, seega oli Braisaz-Bouchet võit veenev. Tema kõrval murdsid poodiumile koondisekaaslane Julia Simon (2 trahvi; +51,1) ja rootslanna Mona Brorsson (2; +1.37,2).

Tuuli Tomingas läbis kaks esimest tiiru nulliga ja oli väga kõrges mängus (6. koht), kuid kolmandas tiirus jäi üles üks ning neljandas kaks märki. Kuigi Tomingas liikus suusarajal korralikult (30. aeg), ei lubanud kolm trahviminutit enamat kui 23. koht (+4.13,9). See on tema hooaja paremuselt teine tulemus.

„Selline keskpärane, ei midagi erilist,“ ütles Tomingas ETV2 otse-eetris oma võistluse kohta. „Sõit oli enam-vähem okei, särtsu ei olnud, aga 15 km peal ei olegi täiskiirusega sõitmist. Pigem tuleb hästi energiat jaotada, arvan, et tegin seda üsna korralikult.“

Laskmise kohta sõnas ta nii: „Lõpp läks paraku käest ära. Teise tiiru ajal nägin, et mul on sihikus midagi, mingi karvalaadne asi. Pilt oli üsna udune, aga unustasin selle raja peal ära. Kui uuesti püssi kätte võtsin, sihikust läbi nägin, oli pilt jälle udune. Ma ei jõudnud reageerida, püssi õlast ära võtmine tundus riskantne.“

Johanna Talihärm teenis samuti kolm trahviminutit, kuid suusatas ligi kaks minutit aeglasemini (66. aeg) ja sai 54. koha (+6.05,7). „Hästi tuim enesetunne oli,“ sõna ta ETV2 otse-eetris. „Ei midagi erilist, aga polnud ka täielik katastroof. Võtan iga kell tuima enesetunde halva asemel, mis mul on kuid olnud.

Mul pole enam halb olla, mis on väga suur edasiminek. Kuna pole enam halb, siis ootan endalt natuke liiga palju. Kui on kuude viisi olnud halb, siis ei saa tippvorm üleöö tulla. Pean olema hästi kannatlik.“

Susan Külm eksis kahe püstitiiru peale neljal ja kokku viiel lasul ning peab leppima 70. kohaga (+7.37,4). Suusarajal oli ta eestlannadest teine (63. aeg). Kuus trahviminutit korjanud Regina Oja oli 96 lõpetajas seas 83. (+9.09,7), tema suusaaeg oli päeva 73.

MK-sarja juhib jätkuvalt 651 punktiga norralanna Marte Olsbu Röiseland, kes jätab Anterselva etapi vahele. Talle järgnevad rootslanna Elvira Öberg (563), keda samuti täna polnud, ja valgevenelanna Dzinara Alimbekava (535). Tomingasel on nüüd koos 73 punkti, millega ta tõusis 44ndaks.

Tänased paremad (vasakul tulemused, keskel laskeajad, paremal suusaajad):

Homme on Anterselvas kavas meeste 15 km mass-start ning naiste teatevõistlus. Eile 24. koha saavutanud Rene Zahkna on homse stardinimekirja neljas varumees.

Naiste 12,5 km mass-start toimub pühapäeval, kuid Tomingas ei pääsenud isegi varunimekirja, sest tema ees oli täna liiga palju naisi, kes pole MK-sarja kokkuvõttes 25 seas.