Artti Aigro.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Talisport
21. jaanuar 2022, 18:09

Aigro pääses kvalifikatsioonist edasi, olümpiavõitja unistus Pekingist purunes

Kahest Eesti suusahüppajast läbis Titisee-Neustadti MK-etapi kvalifikatsiooni edukalt ainult Artti Aigro.

Vahepeal kodus käinud Aigro lendas HS 142 mäel õrna taganttuulega 115 meetrit, teenis 90,2 punkti ja sai 47. koha. „Enesetunne oli hea ja treeninghüpete pealt näeb ka edasiminekut, mis on positiivne ja mis annab enesekindlust juurde,“ sõnas Aigro, kes lendas treeningul 126 ja 128 meetrit, pressiteate vahendusel.

„Kvalifikatsioonihüpe ei olnud tehniliselt midagi hullu, vaid jäi ajastuse taha. Homseks põhivõistluseks peab saama kogu paketi kokku ja siis on hüppemäel hea enesetunde pealt võistelda.“

Terve päev mäel hädas olnud Kevin Maltsevi hüppe ajal puhus samuti kerge taganttuul, kuid ta maandus 104 meetri peal ning oli 71,9 punktiga 56.

Kvalifikatsiooni pikima õhulennu tegi sakslane Karl Geiger (136 meetrit), kuid ta jäi tuulekompensatsiooni tõttu punktidega kolmandaks. Võitis sloveen Cene Prevc, kes hüppas kehvema tuulega 135,5 meetrit ja kogus 130,3 punkti. Nimetatud meeste vahele mahtus ka jaapanlane Ryoyu Kobayashi (128,9 p), kes lendas 131,5 meetrit, ent sai triost kõige rohkem tuulepunkte ja tegi Geigerile 0,2 silmaga ära.

Erakordselt õnnetult läks kahekordsel olümpiavõitjal Andreas Wellingeril, kes andis Titisee etapi eel positiivse koroonaproovi. See tähendab, et sakslane ei saa Pekingis oma normaalmäe kulda kaitsta, sest kaks viimast koondisekohta selguvad pärast laupäevast võistlust ning ta pidanuks selle eest võitlema. Pealegi ei pruugi ta enam olümpiale pääsemiseks vajalikke negatiivseid proove anda.

„Mu tervis on korras, ma ei tunne midagi. Ei oska muud öelda, kui „läks si*asti“,“ vahendab Wellingeri sõnu Skispringen.com.

Hädas on ka Norra ässad Johann Andre Forfang ja Daniel Andre Tande, kes andsid nädala alguses positiivse koroonaproovi ning peavad võib-olla samuti olümpiamänge televiisorist vaatama.

Põhivõistlus algab homme kell 17.15.