Daniel Danklmaier Kitzbüheli kiirlaskumisnõlval.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Talisport
21. jaanuar 2022, 20:38

VIDEO | VÄGA HALB! Austerlane kaotas kurikuulsal Kitzbüheli kiirlaskumisnõlval suusa

Austria mäesuusataja Daniel Danklmaier (28) elas täna Kitzbühelis üle hirmsa kukkumise, kui kaotas keset kiirlaskumist ühes kurvis sisemise jala suusa ja paiskus suure hooga rajalt välja.

Õnneks tegi turvavõrk oma tööd korralikult ning Danklmaier tõusis mõne aja pärast püsti ning liugles omal ajal nõlvalt alla. Võistlus oli muidugi rikutud.

„Ma ei eksinud, vaid see oli halb õnn. Kahjuks vahel juhtub nii,“ sõnas ta intervjuus Austria rahvusringhäälingule (ORF). „Siis (kui suusk kadus) tõmbasin lihased lihtsalt pingule. See pole mõnus, kui lendad võrgu suunas, aga ega palju aega pole. Sääred ja küünarnukid on sinised, aga selle saame korda!“

Võistluse võitis norralane Aleksander Aamodt Kilde, kes läbis 3212 meetri pikkuse raja ajaga 1.55,92. Ülejäänud poodiumi hõivasid prantslased Johan Clarey (+0,42) ja Blaise Giezendanner (+0,63).

Homme toimub Kitzbühelis MK-sarja slaalomivõistlus, kus osaleb ka Tormis Laine. „Olen väga elevel, sest see on olnud väiksest peale mu unistus,“ sõnas Laine täna Õhtulehele. „Vanasti unistasin küll kiirlaskumisrajast, aga nüüd vaatan kiirlaskumisvõistlust ja mõtlen, et võib-olla väga ikka ei taha ka sealt alla sõita. Näis, mis elu toob.“

Kiirlaskujad võistlevad taas pühapäeval.