Naomi Osaka pärast kaotust.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Tennis
21. jaanuar 2022, 22:13

Tiitlikaitsja Osaka langes kolmandas ringis: ma pole jumal, ma ei suuda igat mängu võita

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste päeva suurim pauk oli tiitlikaitsja Naomi Osaka (WTA 14.) alistumine kolmandas ringis 20aastasele ameeriklannale Amanda Anisimovale (WTA 60.) tulemusega 6 : 4, 3 : 6, 6 : 7 (5 : 10).

„Võitlesin iga punkti eest,“ sõnas Osaka pärast mängu, vahendab ESPN. „Ma ei saa kaotuse pärast kurb olla. Ma pole jumal, ma ei suuda igat mängu võita. Pean seda arvesse võtma ja mõistma, et tore oleks turniir võita, aga see on väga eriline. Ma ei suuda igat aastat alustada suure slämmi turniiri võiduga.“

Jaapanit esindav Osaka langes küll konkurentsist, kuid naeratas. Oli ka põhjust, sest ta on taas õppinud tennisemängust rõõmu tundma.

Eelmine aasta oli tema jaoks emotsionaalselt raske. Näiteks Prantsusmaa lahtistel keeldus ta vaimse tervise probleemidele viidates ajakirjanikega suhtlemast ja sai selle eest rahatrahvi, mispeale ta loobus teise ringi matšist ja lendas koju. Pärast nurjunud Tokyo olümpiat ja USA lahtiseid sõnas Osaka, et pole õnnelik ega tea, millal jälle tennist mängib.

Aastal 2021 rohkem ei mänginudki. Võistlustele naasis ta neli kuud hiljem ehk tänavu jaanuaris Sydneys, kus jõudis poolfinaali, kuid pidi sellest pisivigastuse tõttu loobuma.

„Tulin tagasi siis, kui tahtsin,“ sõnas Osaka. „On olukordi, kus ma varem läinuks endast välja, aga praegu olen elus sellises punktis, et olen siin, sest tahan ja leian, et see on lõbus. Naudin kuni saan.“

Täna lõppes turniir ka lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 27.) jaoks, kes alistus 6 : 2, 4 : 6, 4 : 6 Barbara Krejcikovale (WTA 4.)