Ott Tänak Monte Carlos rallil.

Foto: Hyundai Motorsport
WRC
22. jaanuar 2022, 13:32

VIDEOD | Hyundai kohutav laupäev: Solberg sõitis kraavi, Neuville lõhkus masina ja Tänak katkestas (4)

Monte Carlo ralli laupäev algas Hyundaile katastroofiliselt, sest Oliver Solberg sõitis kraavi, Thierry Neuville lõhkus masina ning Ott Tänak katkestas.

Hyundai rallimeeskonna päev algas kurjakuulutavalt, kui päeva esimesel ja etapi üheksandal katsel lõhkus Tänak vasaku tagumise rehvi ning kaotas parimatele enam kui poolteist minutit. Aga see oli vaid hädade algus…

Kümnendal katsel läks meeskonna kolmas number Oliver Solberg paremkurvi liiga suure kiirusega, pidurdades läksid ratta blokki ning masin vajus kraavi. Sealt pääses ta välja alles 40 minutit hiljem ehk Solberg oli suurest mängust väljas.

Hiljem tunnistas Solberg, et õnnetuse põhjustas tossav Hyundai i20. „Autos oli hommikul väga palju suitsu, olin uimane ja kaotasin keskendumise,“ nentis rallitalent.

Samal katsel vajus Neuville järjepidevalt kurvides ideaaltrajektoorist välja ja kaotas parimatele ligi pool minutit. „Võitleme erinevate probleemidega. Midagi läks katki ja auto kisub ühele poole. Kõik on läbi,“ arvas belglane, et sellega on tema ralli sõidetud.

Ta oli liiga dramaatiline ja jõudis järgmisel katsel starti, aga kaotas sealgi kiireimale üle poole minuti. „Usun, et kui meil poleks tehnilise probleeme, siis oleksime olnud nende rehvidega kiired. Aga saan mehaaniliste probleemide tõttu masinast kätte 75%,“ maalis ta seisust nurka pildi.

Samal katsel oli probleeme ka Ott Tänakul. Kui teised tiimid võtsid katsele kaasa kaks pehmet rehvi ning kaks lumerehvi, siis Hyundai tähed panustasid vaid pehmetele. Lisaks oli Tänakul kaasas vaid üks varu, mille ta kasutas ära päeva esimesel kiiruskatsel.

11. kiiruskatse lumistel teedel võimelnud Tänak oli väga lähedal järsakusse libisemisele, aga päästis end mäeseina sõiduga. Endine maailmameister tagurdas end küll välja, aga kaotas katsel Ogier'le 50 sekundiga ning kokkuvõttes lahutas kaht meest üle kolm minuti.

Kuid sellega polnud hädad läbi. Eestlane lõhkus õnnetuses nii rehvi kui masina esiosa ning peagi teatas Hyundai, et Tänak jäi tee kõrvale ning katkestas.