Sadio Mané (vasakul) või Mo Salah – üks kahest Liverpooli staarist peab Kataris toimuvat MMi vaatama telekast.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
23. jaanuar 2022, 09:37

Liverpooli staarid hakkavad pidama MM-pileti nimel vennatapusõda (2)

Kamerunis loositi paaridesse kümme Aafrika jalgpallikoondist, kes on jäänud heitlema viie Mustale Mandrile kuuluva MM-koha nimel. Kohe hakatuseks tõmmati loosiurnist välja vastasseis Senegal – Egiptus.

Mõlemad koondised olid kohal ka nelja aasta eest Venemaal toimunud MMil, kuid alagrupist toona edasi ei pääsenud. Senegalil on praegu koosseisus (Aafrika koondistest) kõige enam Euroopa tippliigades mängivaid jalgpallureid, kuid Egiptus toetub mõistagi Mo Salahi talendile. Et Salah ja tema Senegali ametivend Sadio Mané moodustavad hirmuäratava koosluse Liverpooli ründeliinis, siis jagub selles paaris intriigi küllaga.

Vägev andmine tõotab tulla ka Lääne-Aafrika igipõliste rivaalide Nigeeria ja Ghana vahel, kuigi käimasolevatel Aafrika meistrivõistlustel oli Ghana iseenda hale vari ja langes välja juba alagrupiturniiri järel, samal ajal kui nigeerlased olid ainsad, kes läbisid alagrupi täiseduga.

Ülejäänud paarides madistavad Alžeeria – Kamerun, Maroko – Kongo Demokraatlik Vabariik ja Tuneesia – Mali. Ainsaks võimalikuks MM-debüteandiks on seejuures vaid Mali, ülejäänud koondistel on MM-linnuke juba varasemast kirjas (Kongo DV-l 1974. aastast Sairi nime all).

Aafrika valiksarja otsustavad play-off'id peetakse märtsi lõpus. Peetakse kaks mängu kodus-võõrsil põhimõttel ning koduväljakul alustavad viis loosimiseks asetamata meeskonda ehk Egiptus, Ghana, Kamerun, Kongo DV ja Mali.