Valmo Kriisa.

Foto: Tallinna Kalev
Korvpall
23. jaanuar 2022, 10:29

AJALUGU TEHTUD! 47aastane Valmo Kriisa naasis meistriliigasse

Reedel raporteerisime, et 47aastane Eesti kossulegend Valmo Kriisa on lähedal siinse tugevaima korvpallisarja ehk Eesti-Läti ühisliigaga liitumisele, kui oli võtnud vastu Tallinna Kalevi kutse. Sama päeva õhtul oligi ta trennis kohal ja laupäeva õhtul silkas juba väljakule Kalevi võõrsilmängus Valmieraga.

Nagu basket. ee lehel kinnitatakse, sai Kriisast vanim mängija, kes kunagi Eesti-Läti liigas väljakul käinud. Tänavusel hooajal muidu teises liigas lammutanud vanameistrile jagus lõpuks mänguaega pea 18 minutit, mille jooksul viskas kuus punkti (kahesed 1/2, kolmesed 1/2, vabavisked 1/2), hankis ühe lauapalli ja tegi ühe vaheltlõike. Samuti kogunes tema kontosse kolm isiklikku viga ja kolm pallikaotust.

Kriisa ponnistustest hoolimata kaotas vigastusest ja koroonaviirusest räsitud Kalev mängu 54 : 93, kuid vanameistri pluss/miinus näitaja oli seejuures Kalevi meestest paremuselt teine. Kriisa platsil olles viskasid vastased Kalevist 15 silma enam, parem (- 6) oli see näitaja vaid Daniils Smirnovsil, kuid tema mängis kümme minutit.

Kalev on koos Valmiera ja Rakvere Tarvaga Eesti-Läti liiga tabeli põhjas, kõigil on koos kolm võitu ja 12 kaotust.

Kas Kriisa tuleb Kalevi särgis veel platsile, näitab aeg. Basket.ee-le kommenteeris ta enne mängu Valmieraga asjade võimalikku arengut järgnevalt: „Ma ei tea, võib-olla on juba järgmisel nädalal kõik. Eks elu näitab, ei hakka midagi ennustama. Kui asi läheb väga hulluks, siis saan alati koju tagasi (ehk Tartusse – toim) minna.“