Seisukoht
24. jaanuar 2022, 20:41

Seisukoht | Kanepi kogemused kaalusid nooruse üles (2)

„Nu b***, tõ možeš poenergitšneje, nu?” (viisakas tõlkes: kas sa ei võiks veidi energilisemalt?) Just sellise sõnumi saatis üle Margaret Court Arena teele Arina Sabalenka, kes oli äsja jäänud Kaia Kanepi vastu Austraalia lahtiste tenniseturniiri neljandas ringis kaotusseisu. 

Sabalenka ja Kanepi kohtumine oli tule ja jää põrkumine. Ühel pool võrku põles ereda leegiga 23aastane maailma teine reket Sabalenka, teisel pool tõrjus tema serve 36aastane Kanepi. Teleülekandest ei tulnud päris üheselt välja, kellele oli Sabalenka sõnum mõeldud, aga usutavasti ei kütnud ta üles fänne, vaid pöördus enesekriitiliselt treenerite suunas.

Kui Sabalenka peksis reketit vastu maad, karjus ja küttis end üles, siis Kanepi näitas esimest korda emotsiooni välja alles kolmanda seti kiires lõppmängus. Tuleb välja, et noorte ja emotsionaalsete tennisistide vastu aitab kaine mõistus. Mõistagi oli ka Kanepi närvis ja tunnistas seda ka pressikonverentsil, ent kuna Sabalenka kaotas närvid ja kinkis eestlannale palju lihtsaid punkte, jõudis Kanepi elus esimest korda Austraalia lahtistel veerandfinaali.

Kanepi on jõudnud suure slämmi turniiril veerandfinaali nüüdseks seitsmel korral, aga nelja hulka veel mitte kordagi. Õnneks on ka järgmine Kanepi vastane 20aastane Iga Swiatek, kes ehk võiks kogenud tennisistile hästi sobida.