Norra koondise liider Johannes Hösflot Kläbo on murdmaasuusatamise suurim staar. Eelmisel olümpial võitis ta kolm kuldmedalit.

Foto: Odd Andersen / AFP / Scanpix
Talisport
25. jaanuar 2022, 13:39

KLÄBO & CO OLÜMPIA OHUS? Norra meessuusatajad istuvad Itaalias isolatsioonis ja lend Pekingisse lükati edasi

Kui olümpiamängude alguseni on jäänud üheksa päeva, siis pole enam sportlastel aega koroonaviirusesse nakatuda. On täiesti reaalne, et see võib praegusel hetkel tähendada juba olümpiamängude vahelejätmist. Nüüd on ohtu sattunud Norra murdmaakoondise mehed.

Norra koondis on laagris Itaalias Seiser Almis ning positiivset tulemust näitas treeneri Arild Monseni test. Kuigi kõik teised suusatajate, treenerite ja taustajõudude kiirtestid on seni andnud negatiivseid tulemusi, siis nüüd oodatakse PCR-testi vastuseid. See tähendab aga automaatselt seda, et kui seni oli plaanis lennata Pekingisse 27. jaanuaril, siis on see edasi lükkunud kuu viimasele päevale.

„Vastavalt Itaalia reeglitele peame olema viis päeva isolatsioonis. Tänu sellele peamegi oma lennu edasi lükkama. See on väga halb ajastus,” tunnistas suusakoondise treener Espen Bjervig NRKle.

Ühtlasi lükati edasi teisipäevaks plaanitud pressikonverents. Kui meeste äralennu edasilükkamine on fakt, siis naiste kohta pole seni veel infot jagatud.

Küll aga rääkis Norra olümpiakomitee pressiesindaja Halvor Lea, et väga palju enam edasilükkamiseks ruumi pole. „Nüüd tuleb igaks juhuks hakata mõtlema plaan B ja C peale. Ilmselt lendab kurlingu koondis neljandal veebruaril ja siis oleks järgmine võimalus. Kell aga tiksub ja mingil hetkel on juba liiga hilja,” nentis Lea.