Mihhail Koljada.

Foto: TASS / Scanpix
Talisport
25. jaanuar 2022, 16:38

Koroonapositiivne Venemaa iluuisutäht jääb olümpialt eemale

Venemaa iluuisutaja Mihhail Koljada andis positiivse koroonaproovi ja ei pääse Pekingi taliolümpiale.

26aastase Koljada senise karjääri parim hooaeg oli 2017.-18., kui ta tuli meesüksiksõidus parima eurooplasena MMil pronksile, sama karva autasu teenis ta EMil. Mõnevõrra suurem pettumus oli PyeongChangi olümpia, kus ta võitis võistkondliku hõbeda, aga individuaalsõitudes kõrbes ning leppis alles kaheksanda kohaga. 

Peale paari kahvatut aastat oli venelase vorm taas tõusuteel, sest möödunud hooajal sai ta kohalikel meistrivõistlustel kulla ja tänavu hõbeda. Koljada olnuks üks suuremaid medalisoosikuid ka Tallinnas toimunud EMil, aga pisivigastusele ja lähenevale OMile viidates ta Eestisse ei sõitnud

Kuid täna teatas Venemaa uisuliit, et Koljada võib viimase nelja aasta töö korstnasse kirjutada, sest sportlasel jääb Pekingisse sootuks sõitmata. „Paar päeva tagasi tundis Mihhail Koljada end halvasti. Kogu selle aja uisutaja ei osalenud treeningutel ega uisutanud oma rühmaga. Enne Krasnojarski treeninglaagrisse sõitmist läbis ta PCR-testi, mille tulemus oli positiivne,“ ütlesid nad pressiteates.

Koljada koha võtab endale 18aastane Jevgeni Semenjenko, kes Tallinna EMil oli lühikava järel kolmas, kuid ebaõnnestunud vabakavaga lõpetas võistluse viiendal koha.