Siim-Markus Post sai kirja kaksikduubli.

Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
25. jaanuar 2022, 21:45

Pärnu alistas kodusaalis Kalevi. Kaksikduubli kirja saanud Post: „Mehed arvasid, et tuleb vähe kergemalt, aga tuli pingutada.“

Kodumeeskond Pärnu Sadam alistas Eesti-Läti liigas Siim-Markus Posti ja Mihkel Kirvese kaksikduublite abil 98 : 72 Tallinna Kalevi.

Eelnevad kaheksa liigamängu kaotanud Tallinna Kalev alustas kohtumist lubavalt, sest avaveerandil ei pääsenud kumbki tiim juhtima enam kui nelja punktiga ning kümne minuti järel oli tablool 20 : 20 viik. 

Kodumeeskonna mängujuht Siim-Markus Post tunnistas, et Pärnu mängijad polnud alateadlikult kohtumiseks valmis. „Mehed arvasid, et tuleb vähe kergemalt, aga tuli pingutada. Me polnud ise valmis survet avaldama ja seepärast püsis vahe stabiilselt viigis,“ selgitas ta Delfi otseülekandes.

Teise veerandi teise minuti järel oli tablool veel Pärnu kahepunktiline edu, kuid siis läksid nad oma teed. Möödunud hooajal Eesti meistriliigas hõbeda võitnud suvepealinna sats tegi kolme ja poole minutiga 13 : 1 vahespurdi ning võitis poolaja 42 : 33.

Kolmandal veerandil püsis vahe kümne punkti ringis, kuid lõpuks Kalev lagunes ning Pärnu võttis hooaja kaheksanda võidu skooriga 98 : 72. Sellega hoiavad nad Eesti-Läti liigas seitsmendat kohta, Kalev on üks viiest tabeli viimasest, kellel on koos kolm võidu.

Eesti-Läti liiga tabeliseis.

Foto: www.estlatbl.com

Posti sõnul nende peatreener Heiko Rannula poolajapausil kurja häält ei teinud. „Oli koosolek, et peame rohkem survet avaldama ja nad eksivad ise. Surusime oma mängu peale ja nad ka väsisid. Lõpus oli juba päris lõbus korvpall. Võit tuli küll ära, aga lasta neil 72 punkti visata on palju,” rääkis mängujuht, kes 14 punkti ja 12 korvisööduga sai kirja kaksikduubli. Sama saavutuse tegi Mihkel Kirves, kes lisaks 21 punktile võttis maha 11 lauda. 

Kalevi suurem mure oligi pallikaotused, mida nemad tegid 22 ja kodumeeskond vaid üheksa. Samuti olid tallinlased hädas kaitselauas, sest vastased said kätte lausa 17 ründelauda.

Pärnu poolel said silmad pähe kõik kümme platsil käinud meest, lisaks eelmainitud kahele mehele jõudsid kahekohalise punktisummani snaiprid Robert Valge (20) ja Andris Misters (16). Kalevi parimana viskas Erik Schmalz 18 silma, hiljuti satsiga liitunud keskmängija Melsahn Basabe toetas teda 15 ning Joonas Järvelainen 12 punktiga. 11 minutiks pääses väljakule ka 47aastane vanameister Valmo Kriisa, kelle arvele jäi viis punkti (visked platsilt 3/0 ja vabaviskejoonelt 6/5), neli korvisöötu, aga ka kaks pallikaotust.

Sellel nädalal madistavad Eesti-Läti liigas meie klubid suuresti omavahel. Kolmapäeva võõrustab TalTech/Optibet kodusaalis Tartu Ülikool Maks & Mooritsit, neljapäeval ristavad mõõgad Kalev/Cramo ja Viimsi/Sportland. Tabeliseisu arvestades peaksid olema maiuspalad ka laupäeval toimuvad kohtumised Rapla Avis Utilitas – Pärnu Sadam ning Tallinna Kalev – Rakvere Tarvas.