Luke Kennard on Los Angeles Clippersi kangelane.

Foto: Brad Mills / USA Today / Scanpix
Korvpall
26. jaanuar 2022, 15:03

VIDEO | HULLUMEELNE! Clippers pööras 35punktilise kaotusseisu võiduks, veel 20 sekundit enne lõppu oli vahe seitse

Ebareaalsete tagasitulekute poolest tuntud Los Angeles Clippers tegi seda taas ja isegi enda jaoks uskumatul moel. Washington Wizards oli ühel hetkel peal lausa 35 punktiga, ent vastu tuli võtta kaotus.

Clippers on -24 pealt tänavu võiduni tulnud juba kolmel korral ja viimase 25 hooaja jooksul pole mitte ükski võistkond midagi säärast korda suutnud saata. Kui esimest poolaega oli minna 1.20, oli Wizards ees seisuga 66 : 31. Mängujärgselt naljatas Clippersi tagamees Reggie Jackson, et olukord oli nende jaoks ideaalne.

Viimati suutis keegi nii suure kaotusseisu tagasi mängida Utah Jazz, kes oli Denver Nuggetsi vastu 1996. aastal taga 36 punktiga ja imes sellest olukorrast välja võidu. „Miks me endale nii teeme?„ oli Luke Kennard lõpusireeni järel nõutu. „Ma ei tea. Ma ei taha seda enam teha!“

Just Kennard oli aga meheks, kes fantastilisele tagasitulekule vaimustava punkti pani. Kui mängida jäi 20 sekundit, oli Clippers kaotusseisus 107 : 114. Sellele järgnes Amir Coffey pealtpanek ja vahe oli viis punkti. Kyle Kuzma tabas kahest vabaviskest ühe ja kasvatas Washingtoni võlurite edu taas kuuele, aga seejärel hakkas Kennardi pidu – esmalt tabas ta 8,2 sekundit enne lõppu kolmese umbes kümne meetri pealt, siis ei suutnud Wizards viie sekundiga palli mängu panna ja 1,9 sekundit enne sireeni kõlamist sopsas Kennard kolmese koos veaga. Mõistagi tabas ka vabavise ning Clippers sai lõpuks ülimagusa 116 : 115 võidu. Kennard tabas lõpuks viis kolmest ja kogus 25 punkti, kaheksa lauapalli ja kuus resultatiivset söötu.

Seejuures on statistikud kokku löönud, et viimase kahekümne hooaja jooksul on viimase 20 sekundi jooksul vähemalt seitsmepunktise edu maha mänginud vaid ühel korral. 16 239 korda on sellises seisust suudetud võit võtta.

„See oli hull mäng,“ tunnistas Clippersi peatreener Ty Lue mängujärgselt ESPNile. „Kui ma ühel hetkel esimesel poolajal seisu vaatasin, siis arvasin, et me oleme 19ga taga, aga vahe oli juba 29! Ütlesin „Oh, per*e!„. See kõik juhtus nii kiiresti. Me jätkasime üritamist – enne viimast veerandit saime vahe 17 peale ja kui selle 10 peale vähendasime, siis sain aru, et meil on reaalne võimalus.“

Clippers on nüüd kogunud 24 võitu ja 25 kaotust, millega hoitakse läänekonverentsis üheksandat kohta. Wizardsil on 23 võitu ja 25 kaotust, mis annab neile idakonverentsis kümnenda positsiooni.