MK-sarja sprindiarvestust juhtiv Maja Dahlqvist on rootslaste üks suurimaid kullalootusi.

Foto: AP / SCANPIX
Talisport
26. jaanuar 2022, 21:08

Rootsi suusatajad põikasid tänu viimase hetke hoiatusele koroonakoldest kõrvale

Rootsi suusakoondisel vedas. Nad pidid samuti olümpiamängudeks andma viimase lihvi Itaalias Seiser Almis, kus nende Norra rivaalid istuvad parasjagu karantiinis, kuid kuulsid viimasel hetkel hoiatust ja mängisid plaanid ringi.

„Hotellist helistati ja öeldi, et mõned töötajad on nakatunud,“ rääkis Rootsi suusakoondise mänedžer Anders Byström Norra väljaandele VG. „Otsustasime, et ei lähe sinna ja praegu on tunne väga hea.“

Rootslased poleks küll elanud norralastega samas hotellis, kuid lähedal. „Meile öeldi, et viirus levib seal piirkonnas praegu usinasti,“ lisas Byström.

Nii läksid rootslased harjutama hoopis Livignosse, mis jääb Seiser Almist umbes kolmetunnise autosõidu kaugusele ja asub samuti merepinnast 1800 meetri kõrgusel.

Norra suusakoondis viibib kogu täiega karantiinis. Esmalt andis positiivse koroonaproovi laagrist lahkunud meeste sprindikoondise treener Arild Monsen, seejärel naissuusatajad Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalva.

Rootslaste mänedžer Byström ei salanud, et nemadki on mures. „Eriti pärast seda, mis norralastega juhtus. Inimesed hakkasid mõtlema, mis võib juhtuda,“ ütles ta.

Ja lisas Aftonbladeti vahendusel: „Mure on pidev. Tegime eile PCR-testid ja kui saime negatiivsed vastused, oled rõõmus, et kõik läks hästi. Kahju, et olukord on selline, et istud ja ootad testi vastust, mis otsustab, kas saad olümpiale minna või mitte. Kõik on terved, aga oled ikkagi testi tulemuse osas ebakindel.“

Neljapäeva hommikul vurab Rootsi suusakoondis bussiga Livignost Veronasse, kust tšarterlend viib nad Oslosse ja sealt omakorda Pekingisse. Mänedžeri hinnangul kätkeb reis Itaaliast Pekingisse endas suurimat ohtu.

„Seal on ilmselt väga turvaline, aga võtmekoht on negatiivsena sinna jõudmine,“ osutas Byström.

Sellest, kuidas Eesti olümpiasportlased kavatsevad nakatumisriski minimeerida ja kui suurt stressi see neis tekitab, kirjutas Õhtuleht eelmisel nädalal.