Johann Mühlegg on aastaid hoidnud madalt profiili ega suhtle enam ajakirjanikega.

Foto: Twitter / @OlympischeGeist
Talisport
26. jaanuar 2022, 22:22

Olümpial dopinguga vahele jäänud Johann Mühlegg juhib Brasiilias ehitusfirmat. Ema: töötajad armastavad teda! (4)

2002. aastal Salt Lake City olümpiamängudel kolm kuldmedalit võitnud, kuid need peagi dopingu tarvitamise tõttu kaotanud murdmaasuusataja Johann Mühlegg (51) on elus keeranud täiesti uue lehekülje. Ta elab naise ja lapsega Brasiilias ning juhib 15 töötajaga ehitusfirmat.

„Pooled neist on kirjaoskamatud, ükski ei oska autot juhtida,“ sõnas Mühleggi 81aastane ema Magdalena Eiband Saksa ajalehele Bild. „Johann peab seega peaaegu kõik asjad ise joonde ajama. Ta on oma töötajad ise välja koolitanud. Tal on raske elu, aga ta võitleb ja saab hakkama. Töötajad armastavad teda, sest ta annab neile leiba.“

Sportlaskarjääri ajal Saksamaa suusaliiduga tülli pööranud ja Hispaania lipu alla läinud Mühlegg on juba aastaid hoidnud madalat profiili. Bildi andmeil kolis ta Brasiilia rannikulinna Natali 17 aastat tagasi.

Ta kohtas seal kohalikku keemiaprofessorist naist. Nad on abielus ja neil on üheksa-aastane tütar. Aastast 2015 on Mühleggil lisaks Saksa passile taskus ka Brasiilia dokument.

Ema Magdalena sõnul pole Mühlegg juba kaheksa aastat Saksamaal käinud, kuid tema külastas poega alles sel kuul.

Aastal 2014, kui Brasiilias toimus jalgpalli MM, otsisid Rootsi ajalehe Expressen ajakirjanik ja fotograaf Mühleggi üles, kuid too polnud väga huvitatud oma elu jagamast. Siiski sai Expressen teada, et murdmaasuusatamise vastu polevat tal juba ammu mingit huvi, see-eest olla Mühlegg usin ja osav surfar.

„Kas Johann Mühlegg on Euroopas kuulus?“ päris toonane naabrimees Gerson rootslastelt. „Kas te reisisite nii pika maa Euroopast maha, et temaga kohtuda? Väga naljakas!

Ma isegi ei teadnud, et ta oskab suusatada. Me joome tavaliselt koos õlut. Oleme neli aastat naabrid olnud. Ma ei mõista, kuidas ta suudab nii palju õlut juua, aga ikka heas vormis olla.“