MINGE OMA TABELIGA KUU PEALE! Gambia alistas alagrupiturniiril endast FIFA edetabelis 120 kohta kõrgemal asuva Tuneesia ja kaheksandikfinaalis 69 kohta kõrgemal paikneva Guinea. Lääne-Aafrika väikeriigis käib pidu!

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
27. jaanuar 2022, 17:45

Gambia edulugu näitab, et FIFA edetabeliga võib Aafrikas lutsu visata

Kamerunis toimuvatel Aafrika jalgpallimeistrivõistlustel on konkurentsi jäänud kaheksa meeskonda, kes alustavad laupäeval veerandfinaalidega. Rohkelt üllatusi pakkunud turniiril püsib jätkuvalt mängus ka Lääne-Aafrika väikeriigi Gambia koondis – debütant ja FIFA edetabeli põhjal 24 võistlust alustanud satsist kõige viletsam!

Tõsi ta on: maailma jalgpallikoondiseid pingeritta paigutava tabeli järgi peaks Gambia olema kokkuvõttes 150. ja Aafrika arvestuses 46. meeskond, edestades Mustal Mandril vaid kaheksat koondist. Kuid rahvaste karikaturniiri senine käik on näidanud, et FIFA tabeliga pole mängude kulgu prognoosides Aafrikas suurt midagi peale hakata: nii alistas Gambia alagrupis 1 : 0 Mauritaania (tabeli 103.), tegi 1 : 1 viigi Maliga (53., seejuures Mali värav sündis penaltist) ja võitis 1 : 0 Tuneesiat (30. ehk Gambiast 120 kohta eespool asuv koondis!). Kaheksandikfinaalis tehti 1 : 0 tuul alla Guineale (81.) ning nüüd ootab Skorpionite hüüdnime kandvat koondist ees heitlus peoperemeeste kamerunlastega, kes asuvad FIFA tabelis Gambiast täpselt sada kohta eespool.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99