Kimi Räikkönen.

Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
28. jaanuar 2022, 09:45

Kimi Räikkönen ei mõista, miks F1 fännid teda armastasid: „Äkki sellepärast, et olen veidrik?“ (3)

Läinud hooaja järel oma pikale vormel 1 karjäärile joone alla tõmmanud Kimi Räikkönen ei suuda aru saada, miks tema tegemised ja tema jäämehe olek nii paljudele F1 sarja fännidele korda läks.

„Mina ei tea, miks ma fännidele meeldin,“ ütles ta väljaandele Autosport antud intervjuus. „Vahest sellepärast, et ma olen see, kes ma olen. Pidevalt üks veidrik, või ükskõik kuidas te seda nimetate.

Minu jaoks on see normaalne, kuid kõigile väljaspool olijatele võib-olla mitte. Olen alati ajanud oma rida.“

Räikkönen tegi kaasa 349 F1 võidusõidul, millega on sarja kõigi aegade rekordiomanik. Maailmameistriks krooniti soomlane küll vaid ühel korral ehk 2007. aasta hooajal.

Mehele meenutati ka mõnd tema ikoonilist momenti – nagu näiteks 2012. aasta Abu Dhabi GP-l juhtunut, kus ta ütles tiimile raadioside vahendusel otsesõnu, et jäetagu ta rahule – ning päriti, kuivõrd ta ise end sellistest meedia poolt mõnuga nämmutatud n-ö skandaalidest segada laskis.

„Mitte väga. Seal me ju ka lõpuks võitsime selle sõidu ning need inimesed, kes olid seal koha peal, teadsid täpselt, mis tegelikult juhtus. Mul pole sellest suhu jäänud mingit mekki, ei magusat ega kibedat,“ kostis 42aastane Jäämees vastuseks.