Kirke (vasakul) ja Lilli Maire (paremal) koostöös valmis Valga politseimaja laste ülekuulamistoa seinale detailne seinamaaling

Foto: Lõuna prefektuur
Inimesed
28. jaanuar 2022, 14:48

Noored kunstnikud maalisid politseimaja laste ülekuulamistoa seinale pildi: see on karm koht – tahtsime kellegi rasket päeva natukenegi paremaks muuta!

Jõuluvaheajal, mil paljud koolinoored algava kooliveerandi eel jalad seinale lõid ja puhkust nautisid, olid kahe Valga gümnaasiuminoore käed tööd täis. Kirke Tamm (16) ja Lilli Maire Adson (18) on südamesõbrannad, kes võtsid kätte ja joonistasid oma vabast ajast Valga politseimaja laste ülekuulamistoa seinale maalilise pildi – selleks, et abivajajatel lastel oleks range kontoriruumi asemel kordi mõnusam paik, kus politseinikega vestelda.

Nii Kirke kui Lilli Maire on Valgast pärit gümnaasiumitüdrukud. Tüdrukute omavaheline sõprus on kestnud juba aastaid. Esimest korda kohtusid nad omavahel Valka kunstikoolis. „Valga võlud – saime Lätis kunstikoolis käia. Õpe oli küll eestikeelne, ent käisime kunstikooli Läti Valka,“ räägib Lilli. „Seal oli meie omavaheline klapp nii hea, et läkski kuidagi nii, et kui tuli kunstikooli lõpetamine ja oli vaja diplomitööd teha, tegime seda koos. See oli maal Valga muusikakooli solfedžoklassi,“ lisab Kirke.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99