ÜLEKOHUS EI SEISA KOTIS: Tanel Rauk läks Eesti mootorrattaspodri föderatsiooni otsuse vastu ta preemiast ilma jätta EOK spordiarbitraaži ning saavutas seal (vähemalt) selle, et edaspidi on alaliit oma otsustes ja dokumentides selgesõnalisem ja konkreetsem.

Foto: Motostart Photography
Auto-Moto uudised
1. veebruar 2022, 18:15

Vallimäe: premeerimise ja karistamise ühte otsusesse panemine on sürreaalne, et mitte öelda kafkalik!

Preemiata jäetud krossisõitjad saavutasid EOK arbitraažis alaliidu üle moraalse võidu (1)

Eelmise aasta novembri lõpus tegi motokrossisõitja Tanel Rauk oma Facebooki lehele pika (nüüdseks kustutatud) postituse, milles süüdistas Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni (EMF) ebavõrdses kohtlemises, siseteabe korruptiivses kasutamises ja huvide konfliktis. Toona andis EMF Õhtulehele asja kommenteerides mõista, et pigem peaks noormees ise peeglisse vaatama, kuid uute arengute valguses tuleb välja, et peegli võiks enda poole keerata hoopis alaliit.

Lühidalt oli asja uba selles, et mullu 20. oktoobril otsustas EMFi nõukogu maksta toetust (ehk sisuliselt preemiat) eelmisel aastal rahvusvahelistel tiitlivõistlustel Eestile medaleid võitnud motosportlastele. Vastavas protokollis toodi ära võistlused, summad ning ka sportlased, kellele preemiat makstakse. Tanel Rauk saavutas mullu kestvuskrossi Euroopa karikavõistlustel teise koha, mille eest pidanuks protokolli kohaselt saama 500eurose toetuse, kuid tema nime premeeritute hulgas ei olnud.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99