Tokyo mängudel kandsid Eesti lippu sõudja Tõnu Endrekson ja ratsutaja Dina Ellermann.

Foto: Martin Bureau / AFP / Scanpix
Olümpia
2. veebruar 2022, 13:16

Selgusid sportlased, kes kannavad olümpia avatseremoonial Eesti lippu (1)

Eesti lippu kannavad 4. veebruaril toimuval XXIV taliolümpiamängude avatseremoonial Pekingis kaks olümpiadebütanti, freestyle-suusataja Kelly Sildaru ja murdmaasuusataja Martin Himma.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee jätkab ka Pekingis Tokyo olümpiamängudelt alguse saanud traditsiooniga, kus ühe riigi lippu kannavad mees ja naine korraga. EOK valis lipukandjateks 19aastase freestyle-suusataja Kelly Sildaru ning 22aastase murdmaasuusataja Martin Himma.

Sildaru oli uudise üle väga õnnelik. „Mul on hea meel, et lipukandmine minu kätesse usaldatakse ja tore, et ma saan seda ka koos Martiniga teha,“ ütles ta. Seejuures näeb Sildaru Linnupesa, kus Pekingi olümpiamängude avatseremoonia toimub, oma sportlasküla toa aknast.

Himma muigas, et helistas kohe pärast teate saamist oma treener Kalju Ojastele, kes soovitas tal võimalikult soojalt riietuda. „Ta on ka olümpial lippu kandnud (Nagano olümpiamängudel 1998. aastal) ning ta andis paar nippi,“ sõnas Himma. „Juba see oli uhke, et sain olümpiale. Lipukandmine on veel uhkem asi," lisas ta.