Kapten Martin Johannson (vasakul sinises särgis), Armi Pärt (keskel) ja Karl Toom Eesti eest kaitses rabamas Bosnia ja Hertsegoviina vastu. MM-valiksarja otsustavas faasis seekord bosnialasi endale vastaseks ei saadud, vaid kokku minnakse Austriaga.

Foto: Aldo Luud
Käsipall
2. veebruar 2022, 19:02

Koondise kapten MM-loosist: „Eelmine kord jäi töö tegemata, nüüd saame teha vigade paranduse!”

Eesti käsipallikoondis kohtub MM-valiksarja play-offi esimeses voorus Austriaga, kellega madistati viimati ka tunamullu novembris ja eelmise aasta aprillis. Siis jäid eestlased mõlemas mängus austerlastele alla, kuid nüüd on võimalus vigade paranduseks ja revanšiks – selleks avaldasid lootust nii koondise kapten Martin Johannson kui abitreener Martin Noodla. Ka mitmed teised mängijad ja endised rahvustiimi lootsid arvasid, et Austria on meie meestele täitsa paras pähkel puremiseks.

Möödunud nädalavahetusel toimus MM-valiksarja loos nende tiimide jaoks, kes alagrupifaasist edasi pääsesid. Eesti koondis lunastas play-offi pääsme tänu alagrupis saadud teisele kohale, sest kuigi jäädi alla Soomele, suudeti võita Gruusiat ja Suurbritanniat. Suurturniirile pääsemise süsteem näeb ette, et MMile jõudmiseks tuleks eestlastel nüüd läbida kahevooruline play-off-ring, kus esimesena minnakse märtsis võõrsil ja seejärel kodus kokku Austriaga.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99