Norra teatenelik tähistamas: (vasakult) Marte Olsbu Röiseland, Tarjei Bö, Tiril Eckhoff ja teistega poodiumil distantsi hoidev Johannes Thingnes Bö.

Foto: Tobias Schwarz/AFP/Scanpix
Olümpia
5. veebruar 2022, 17:03

PAHA POISS! Norra kullale vedanud Bö rikkus reegleid (2)

Pekingi olümpiamängudel sai täna rõõmustada Norra laskesuusatamise teatenelik, kes tuli segateatesõidus võitjateks. Tõrvatilga meepotti lisas aga ankuremehe Johannes Thingnes Bö võidutähistamine, mis läks talle kehtestatud reeglitega vastuolusse.

Tänases laskesuusatamise 4x6 km segateatesõidus andis norralanna Marte Olsbu Röiseland vahetuse kaasmaalannale Tiril Eckhoffile üle liidrina. Tema vahetuse ja kolmandana sõitnud Tarjei Bö sõidu järel ei olnud aga norralased enam liidrikohal, kuid püsisid medalikonkurentsis. Meeste viimast vahetust oli Norra eest sõitmas Johannes Thingnes Bö, kes viimase lasketiiru järel kaotas liidrile Eduard Latõpovile 9,3 sekundit. Nende vahele mahtus veel ka prantslane Quentin Fillon Maillet, kes läks tiirust ära teisena, jäädes Latõpovist maha 1,9 sekundit. Kolmekesi koos panid mehed lõpuni, kus tõmbas kõige pikema õlekõrre Bö: kavalalt lasi ta viimasel ringil venelasel triot vedada, kuid tuli finišisirgel õigel hetkel varjust välja ja vedas Norra kuldsete medaliteni.

Edasi lugemiseks: