PARIM KIIRUISUTAMISE TRENN ON RATTASÕIT JA ULTRAJOOKS: Nils van der Poel võitis Pekingis olümpiarekordiga kulla.

Foto: Reuters / Scanpix
Olümpia
6. veebruar 2022, 12:31

ÕL PEKINGIS | REVOLUTSIOONILINE ROOTSLANE: aastas vaid 18 tundi uiskudel treeniv kiiruisutaja liugles olümpiarekordiga kullale

Nils van der Poel otsustas Pyeongchangi olümpia 14. koha järel, et senised meetodid teda tippu ei vii ning ta riputas uisud varna. Sõjaväes rassimise ning ultrajooksudega tegelemise järel naasis rootslane möödunud talvel jääle ning purustas järjepanu maailmarekordeid. Õhtuleht vaatas Pekingis asuvas Riiklikus kiiruisutamise ovaalis, kuidas siiani aastas vaid kümmekond tundi jääl veetev van der Poel tõusis ulmelise viimase ringiga 5000 meetri olümpiavõitjaks.

Pyeongchangi olümpial 5000 meetri kiiruisutamises 14. koha saanud Nils van der Poel šokeeris üldsust, sest loobus neli talve tagasi vaid 21aastaselt võistlemisest, läbis sõjaväeteenistuse ning tegeles seejärel ultratreeningutega. Pika pausi järel jääle naastes purustas aga rootslane hoobilt senised ilmarekordid. „Tundub, et uisutamise tavalised trennid pole kõige paremad. Kindlasti ma ei ütle, et minu meetodid on täiuslikud, aga need näivad tõhusamad,“ lausus olümpia eel van der Poel, kes jääl liuglemise asemel treenib end hoopis kümnetunniste rattasõitude või pikkade jooksudega.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99