Rein Taaramäe.

Foto: AP/Scanpix
Jalgrattasport
8. veebruar 2022, 17:15

Rein Taaramäe jätkab karjääri Belgia tiimis: tulin tänu neile karjääri suurimast mõõnast välja

Eesti jalgrattur Rein Taaramäe pikendas oma tööandja Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux'ga lepingut 2023. aasta lõpuni.

34aastane eestlane sõidab Belgia tiimis 2020. aasta suvest. Mullune hooaeg oli Taaramäele edukas: ta võitis Hispaania velotuuril ühe etapi ning kandis esmakordselt suurtuuril liidrisärki. Ratturi sõnul oli suuresti tema edu taga toetav meeskond.

„Tänu Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux' tiimile olen taas mina ise. Suutsin mullu viieaastase vahe järel taas suurtuuril etapivõidu saavutada. Spordis peab kõik olema ideaalne, et igal aastal tulemusi teha. Vajasin juhtkonna toetust, et karjääri suurimast mõõnast välja tulla. Sain enesekindlust Aike Visbeeki plaanist ning Valerio Piva käe all õnnestus kanda 34aastasena esimest korda elus suurtuuril liidrisärki,“ vahendas Taaramäe sõnu tiimi kodulehekülg.

Ta loodab ka uuel hooajal kõrgete kohtade nimel võidelda. Oma tänavused esimesed sõidud teeb ta Omaani tuuril, avaetapp on kavas juba neljapäeval.

„Tahan saavutada edu ka 2022. aastal ning võita sõite. Pole oluline, milliseid, sellel tasemel on iga võit suur sündmus. Tahan aidata ka noortel ja andekatel sõitjatel nagu Kobe Goossensil areneda. Eeldan, et olen hooaja alguseks valmis. Tunnen end paremini kui eelmise aasta alguses. Lõpetasin just Rwandas kolmenädalase kõrgmäestikulaagri, kus suutsin täita terve treeningplaani. Omaani tuur on tore esimene väljakutse,“ sõnas Taaramäe.

Tiimi juhil Aike Visbeekil on hea meel, et hoolealune otsustas nende juures jätkata.

„Taaramäe ammutas meeskonnas enesekindlust ning tundis sõitmisest taas rõõmu. See viis eelmisel hooajal heade tulemusteni. Oleme tema andekust märganud ning tänu tiimi treeneritele suutis ta oma potentsiaali ära kasutada. Meie meeskond loob keskkonna, kus ratturid tunnevad end hästi ja suudavad endast parima anda. Olen veendunud, et kogeme Reinuga veel meeldivaid hetki,“ lausus Visbeek.

Omaani tuur toimub 10.-15. veebruarini, kokku on seal kavas kuus etappi.