Leif Nordgren

Foto: Joe Klamar / AFP / Scanpix
Olümpia
9. veebruar 2022, 13:12

FOTOD | NUNNU! Laskesuusataja sai enne olümpia avastarti esimese lapse isaks: mõtlesin ainult oma perele ja pisar tuli silma

Mõistagi on olümpiamängudel tippsportlaste elus oluline roll, aga on ka tähtsamaid asju. USA laskesuusataja Leif Nordgren tuli teisipäevasel tavadistantsil 87. kohale, ent tunneb end võitjana. Põhjuseks lapse sünd, millest ta teisel pool maakera üsnagi vahetult osa sai.

32aastase biatleedi jaoks päästis elu ühe tähtsaima sündmuse ära FaceTime. Ta käis mitu päeva järjest igal pool telefon näpus ja oli naise Caitliniga pidevalt kontaktis. Tähtajaks oli 4. veebruar, aga läks mõni päev kauem ja tütar sündis umbes ööpäev enne tavadistantsi starti. Ka sünnituse ajal sai ta naisega FaceTime’i teel ühenduses olla.

„Tuleb tunnistada, et see oli väga raske,„ sõnas seitse möödalasku teinud Nordgren ajakirjanikele pärast olümpia avastarti. „Ma mõtlesin sooja tehes aina oma perele ja see tõi silmanurka isegi paar pisarat. Kahjuks ei saanud sõidust eriti asja, aga ma usun, et võin end ikkagi võitjana tunda.“

Nordgreni viimane start olümpial on 15. veebruaril ja seejärel saab ta lennata koju Burlingtoni, Vermonti osariiki. Siis näeb ta oma tütart Astrid Lynaed esimest korda näost näkku.