Anett Kontaveit

Foto: Alexander Demianchuk / TASS / Scanpix
Tennis
9. veebruar 2022, 15:09

HÄSTI! Kontaveit jõudis Peterburis veerandfinaali

Anett Kontaveit (WTA 9.) jätkas edukalt Peterburis toimuvat WTA500 turniiri, kui alistas rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 32.) seisuga 6 : 4, 7 : 5.

Kontaveit oli Cirsteaga enne tänast kohtunud viiel korral ja alati võitnud. Esimeses setis kaitsesid mõlemad oma servi, kuni Kontaveit 4 : 2 ette läks, aga seejärel kohe vastu lasi murda. 5 : 4 eduseisus teenis teisena paigutatud Eesti esireket kaks murde- ja settpalli ning neist teise suutis ta ära realiseerida.

Teises setis murdis Cirstea esimesena ja läks murdega 4 : 3 ette, aga eestlanna murdis kohe vastu. 5 : 5 seisul suutis Kontaveit võita kaks geimi järjest ja teenis 7 : 5 võidu. Seejuures läks Kontaveit Cirstea servil lausa 40 : 0 ette ja kuigi kaks palli suutis rumeenlanna ära kaitsta, siis kolmandat enam mitte.

Kontaveit suutis mängu saada 67 % esimestest servidest ja võitis punkti 70 % juhtudel. Ta lõi ühe ässa ja tegi kaks topeltviga. Kokku murdis ta poolteist tundi kestnud kohtumise jooksul Cirstea servi neljal korral.

„Ma üritasin iga punkti eest võidelda,“ sõnas Kontaveit mängu järel antud intervjuus. „Tundus, et mängisin hästi ja olin terav. Ta on väga agressiivne mängija ja pidin oma võimalustest kinni haarama. Proovisin enda servi hoida ja tema servil teda võimalikult palju survestada.“

Veerandfinaalis kohtub Kontaveit kas viiendana paigutatud šveitslanna Belinda Bencici või sloveenlanna Kaja Juvaniga.