Nelli Differt.

Foto: Martin Ahven
Vehklemine
12. veebruar 2022, 16:57

Ainsa eestlasena Barcelona MK-etapil avaringist edasi pääsenud Differt jõudis veerandfinaali (1)

Hispaanias Barcelonas jõudis vehklemise MK-etapil põhitabelisse viis eestlannat, kuid esimesest ringist edasi vaid Nelli Differt, kes jõudis välja veerandfinaali, kus kaotas Marie-Florence Candassamyle.

Differt kohtus avaringis prantslanna Alexandra Louis Mariega, kelle eestlanna alistas 15 : 12. Järgmisena kohtus Differt ungarlanna Anna Kuniga, kes oli esimeses ringis 15 : 12 parem Poola esindajast Jagoda Zagalast. Differt alustas Kuni vastu edukalt, kui läks matši 4 : 3 ja 7 : 6 juhtima, kuid jäi seejärel hoopis 7 : 8 taha. Seisul 9 : 9 võitles ta end viigini ja haaras siis ohjad, minnes juhtima 11 : 9, 13 : 9 ja 14 :11. Matši lõppseisuks vormistas Differt skoori 15 : 12.

16 parema seas kohtus eestlanna Josephine Jacques Andre Coquiniga. Esimene kolmandik lõppes seisuga 3 : 3, teine 9 : 9, aga viimase perioodi alguses jäi Differt suurde kaotusseisu. Differt pidi välja võitlema end 10 : 13 ja 12 : 14 seisudest, aga seda ta suutis! Matši kolm viimast torget kuulusid Differtile ning nii pääses ta veerandfinaali.

Kaheksa seas kohtus Differt prantslanna Marie-Florence Candassamyga. Esimese kolme minuti järel oli ees Differt 4 : 2, aga kahe kolmandiku järel oli seis 6 : 6 viigis. Siis pääses Candassamy paari torkega ette ja suutis vahet hoida. 19 sekundit enne lõppu pääses Differt ühe torke kaugusele, kui tegi seisuks 13 : 14, aga viimane sõna jäi siiski prantslannale.

Irina Embrich kohtus avaringis Hongkongi esindajanna Kaylin Sin Yan Hsieh’ga, kuid pidi tunnistama vastase 7 : 8 paremust. Erika Kirpu vastaseks oli venelanna Kristina Yasinskaya, kes alistas meie naise 15 : 12. Avaringist ei pääsenud edasi ka Veronika Zuikova, kes jäi 7 : 15 alla poolatarile Renata Knapik-Miazgale. Katrina Lehis läks vastamisi Itaalia vehkleja Nicol Foiettaga, kes suutis eestlanna vastu teha otsustava torke siis, kui kellale jäi vähem kui viis sekundit ning paraku pidi Lehis sellega tunnistama vastase 13 : 15 paremust.