Chelsea mängijad tähistamas võiduväravat

Foto: Karim Sahib / AFP / Scanpix
Jalgpall
12. veebruar 2022, 21:39

Chelsea krooniti maailma parimaks, Havertz kordas Messi saavutust

Kevadel meistrite liigas triumfeerinud Chelsea pääses seega Euroopat esindama ka klubide MMile. Kuigi Palmeiras punnis neile kõvasti vastu, siis krooniti maailma parimaks ikkagi Londoni klubi.

Esimesed 45 minutit triigiti Abu Dhabis toimunud finaalis viiki, kuid Romelu Lukaku lõi peaga Chelsea ette. Mõned minutid hiljem teenis aga Brasiilia meeskond penalti, mille realiseeris Rafael Veiga. Normaalajal rohkem väravaid ei tulnud, aga penaltiseeriani Chelsea asja ei lubanud, sest 117. minutil teeniti ka ise penalti ja Kai Havertz – mees kes lõi võiduvärava ka meistrite liiga finaalis – tüüris omad maailmameistriks.

Viimati suutis nii meistrite liiga kui klubide MMi finaalis võiduvärava lüüa Lionel Messi 11 aastat tagasi. Ükski Premier League’i mängija enne Havertzi polnudki sellega hakkama saanud.

Chelsea jaoks oli tegu klubi ajaloo esimese maailmameistritiitliga. Chelsea uue tõusu autoriks on meeskonna peatreener Thomas Tuchel, kelle jaoks oli see juba 382 ametis oldud päeva jooksul kolmandaks karikaks – lisaks meistrite liigale ja klubide MMile ka UEFA superkarikas.

Eriti uhke saavutusega sai hakkama aga Chelsea väravavaht Edouard Mendy, kes alles pühapäeval triumfeeris Senegaliga Aafrika Rahvaste Karikal. Kuue päeva jooksul on ta nüüd kroonitud nii oma kontinendi kui ka maailma parimaks.