Anett Kontaveit.

Foto: ANTON VAGANOV/Reuters
Tennis
14. veebruar 2022, 11:42

SUPER! Peterburi turniiri finaali võitnud Kontaveit kerkis karjääri kõrgeimale kohale (7)

Eile WTA tenniseturniiri finaalis võidutsenud Anett Kontaveit on värskes maailma edetabelis oma karjääri parimal kohal.

Peterburi WTA 500 turniiril oli seal teise asetuse saanud eestlanna vastaseks kreeklanna Maria Sakkari. Turniirile esimese asetuse saanud kreeklanna leidis end avasetis 2 : 5 meie esireketi vastu kaotusest, kuid tuli siis raskest olukorrast välja ja võitis hoopis ise avaseti 7 : 5. Teises setis jäi eelmisel nädalal maailma edetabelis üheksandal kohal olnud Kontaveit 0 : 3 kaotusseisu, aga suutis end koguda ja viia teise seti kiire lõppmänguni, mille ta võitis 7 : 4. Seega teine sett kuulus Kontaveidile 7 : 6 (4) ja võitja selgitati kolmandas setis. See kuulus pika heitluse järel 7 : 5 eestlannale ja nii sai ta pea kohale tõsta järjekordse turniirivõidu karika.

Head esitused kajastusid ka täna avaldatud maailma edetabelis, kus Kontaveit kerkis üheksandalt tabelirealt kuuendaks. See on nii tema kui Eesti tennise läbi aegade parim koht, sealjuures Kontaveidi senine kõrgeim positsioon oli seitsmes tabelirida. Meie naiste teine reket Kaia Kanepi paikneb endiselt 62. kohal.

Esireketina jätkab Austraalia naine Ashleigh Barty, kellele järgnevad bulgaarlanna Aryna Sabalenka ning tšehhitar Barbora Krejcikova. Kontaveidi finaalivastane Sakkari langes ühe koha ja on nüüd maailma kaheksas naine.