Meeste laskesuusatamine OMil.

Foto: Frank Augstein/AP
Olümpia
14. veebruar 2022, 14:13

Krõbe pakane muutis olümpial meeste laskesuusatamise teatesõidu starti (5)

Homme olümpiamängudel kavas oleva meeste laskesuusatamise teatesõitu aega muudeti, sest Hiinas olevad ilmaolud oleksid vastasel juhul liiga külmad.

Zhangjiakou suusakeskuses oleks pidanud homne meeste sõit algama meie aja järgi kell 11, aga nüüd on seda muudetud - just nii teatati laskesuusatamise uudiseid vahendaval lehel biathlonworld.com. Meeste 4 x 7,5 km teatesõit stardib uue kava järgi homme Eesti aja järgi juba kell 8.30 hommikul. Muudatuse põhjuseks on Hiinas valitsevad ilmaolud, mis oleksid olnud liiga külmad, sest kraadiklaasi järgi eeldati, et temperatuur langeb päeva jooksul madalamaks kui -15, aga kohalikele võistlejatele oleks see tundunud nagu -20 kraadi.

„Selline temperatuur oleks IBU (rahvusvahelise laskesuusaliidu- toim) reeglite järgi ohustanud võistluste toimumist. Kui tõstame stardi varasemaks, loodame vältida külma temperatuuri ning hoida tingimused meie sportlaste jaoks ausad ja turvalised,“ sõnas muudatuse kohta IBU MK-sarja juht Borut Nunar.

Meeste teatesõidus on stardis ka Eesti nelik koosseisus Rene Zahkna, Kristo Siimer, Kalev Ermits ja Raido Ränkel. Homse stardi varasem aeg võib neile hästi sobida, sest meie mehed on Hiina tingimustega kimpus olnud ka varem. Nii rääkis eilse jälitussõidu järel Rene Zahkna, et tal jäätus sihik ära ja selle nii-nimetatud elustamise käigus lõhkus ta huule.

„Põhimõtteliselt jäätus sihik ära. Sihikusse sadas lumi sisse, aga tavaliselt saab selle minema puhuda. Kuidagi suutis aga soe hingeõhk diopterisse ära jäätuda. Proovisin seda küll ära puhuda, aga see ei läinud puhtaks. Siis läksin huulega vastu relva, nagu väike laps oleks vastu jäätunud posti läinud, ning tõmbasin huule lõhki,“ rääkis Zahkna eile Õhtulehele.

Teise eestlasena jälitussõidus osalenud Raido Ränkel tunnistas, et tal oli probleeme külmunud sõrmedega. „Täna olid näpud jälle jube jääs. Esimeses püstitiirus esimese lasu tegin ära, teist omast arust ei teinud, aga järsku käis ikkagi pauk. Ma ei tea, kust see tuli!“ sõnas Ränkel.