Eesti koondise arst Mihkel Mardna, olümpiakomitee kommunikatsioonijuht Merili Luuk ja murdmaasuusataja Martin Himma (paremal) lehvitasid pargisõidu raja ääres Eesti lippe.

Foto: KARLI SAUL
Olümpia
15. veebruar 2022, 07:24

ÕL PEKINGIS | Raja ääres Sildarule kaasa elanud Martin Himma: kindlasti ei tahaks siit murdmaasuuskadega alla sõita, isegi hüppamata (1)

Kargel talvehommikul freestyle-suusataja Kelly Sildaru pargisõidu võistlust kaema tulnud murdmaasuusataja Martin Himma ütles, et elamus oli kõva, sest pinge säilis viimase sekundini.

Õhtulehe reporteri silm tuvastas teisipäeva hommikul pargisõidu raja äärest kolm Eesti sportlast: lisaks Himmale ka laskesuusatajad Rene Zahkna ja Kristo Siimer, kes käisid pärastlõunaseks teatesõiduks positiivseid emotsioone ammutamas. Kuivõrd laskesuusatajad tormasid tulemuste selgudes areenilt minema, saime muljeid uurida vaid Himmalt.

„Medal on medal,“ märkis Himma. „Väga kurb, et teisel run'il suusk jalast tuli. Väga tahaks teada, mis skoor oleks tulnud, kui suusk poleks ära tulnud. Aga ei, esimest korda näen [oma silmaga], kuidas Eesti võidab medali, väga tore!“

Võistlus oli äärmiselt põnev ja pingeline. Viimasena startinud Sildaru teadis kolmandale katsele minnes, et medal on kindel, kuid tal oli võimalik see hõbedaseks või kuldseks värvida. Paraku ei õnnestunud skoori kasvatada.

„Viimast oli ikka päris huvitav vaadata, värina lõi sisse,“ muljetas Himma, kes on varem näinud trikisuusatamist vaid ekraani vahendusel.

Televiisor petab ära, tegelikult näivad siinsed hüpped kui järsud valged seinad, mis võtavad seest kõhedaks. „Päris julm ikka,“ osutas Himma, kel oli au avatseremoonial koos Kellyga Eesti lippu kanda.

„Kui suusarajal petab [televiisor] tõusud ära, need ei tundu suured, siis siin on sama. Tegelikult on need ikka väga hullud. Kindlasti ei tahaks siit murdmaasuuskadega alla sõita, isegi hüppamata. Väga julged tüdrukud!“