„Mis puutub kolmandasse vooru, siis ausalt öeldes pole mul sõnu. Hetkel ma ei saa midagi muuta, aga me võitleme lõpuni, sest see pole aus,“ lubas venelanna Anastasia Tatalina viia asja kõrgemate instantside lauale.

Foto: SIPA / Scanpix
Olümpia
15. veebruar 2022, 10:02

ÕL PEKINGIS | Kas kohtunikud tegid Sildaru konkurentidele liiga? „See pole enam sport!“ ja „Väärisin kolmandat kohta.“ (3)

Täna hommikul toimunud Pekingi olümpiamängude trikisuusatamise pargisõidus mahtusid esikolmikusse šveitslanna Mathilde Gremaud, hiinlanna Eileen Gu ja eestlanna Kelly Sildaru. Neljandaks jäänud venelanna Anastasia Tatalina ja kuuenda koha saanud Johanne Killi on aga kindlad, et tegelikult väärinuks nad poodiumikohta, ent kohtunikud tegid neile liiga.

„Kohtunikud tegid mulle ära! Nad andsid terve päeva mulle väikeseid hindeid,“ põrutas endast väljas Tatalina. „Andsin endast parima. Tegin ainsana 1440kraadise topeltkorgi ning suutsin selle maandada. Olin selle üle väga õnnelik, aga ma ei tea, mis täna kohtunikega juhtus. Sain sõidu eest 75 punkti. Sama juhtus kvalifikatsioonis, aga see tänane oli jama. Olen sellega varemgi silmitsi seisnud, kuid tänane näitas, mis on sellest spordist on saanud. See pole enam sport!“

Edasi lugemiseks: