Bayerni päästnud Kingsley Coman.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
17. veebruar 2022, 00:04

Bayern pääses kaotusest viimasel minutil, Liverpool alistas võõrsil Itaalia meistri

Jalgpalli meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumises tegi Müncheni Bayern võõrsil 1 : 1 viigi Red Bull Salzburgiga ning Liverpool alistas Milano Interi 2 : 0.

Red Bull Salzburg – Müncheni Bayern 1 : 1 (21. Chukwubuike Adamu – 90. Kingsley Coman)

Kuigi Bayern domineeris kohtumist algusest peale, ei suutnud nad austerlaste väravale suurt ohtu kujutada. Avapoolajal olidki paremad šansid Salzburgil. 21. minutil viis nad ette kümme minutit varem platsile vahetatud Chukwubuike Adamu, kes lõpetas vasturünnaku ilusa löögiga värava tagumisse nurka.

Saksamaa meistriklubi alustas teist poolaega aktiivsemalt ning kuigi Salzburg oli vasturünnakutel ohtlik ja oleks peaaegu ka 2 : 0 ette pääsenud, tasus Bayerni surve end lõpuks ära. Normaalaja viimasel minutil viigistas mänguseisu Kingsley Coman ning kuigi seejärel otsiti ka võiduväravat, lõppes kohtumine 1 : 1.

Milano Inter – Liverpool 0 : 2 (75. Roberto Firmino, 83. Mohamed Salah)

Võõrustajad alustasid mängu ettevaatlikult, kuid Liverpool ei suutnud sellele vaatamata nende väravalukku lahti muukida. Selleks tuli oodata mängu viimase veerandtunnini, mil tegi nurgalöögi järel skoori Roberto Firmino. 83. minutil lisas külalismeeskonnale teise kolli Mohamed Salah ning 2019. aasta meistrite liiga tšempion võib end nüüd korduskohtumise eel tunda küllaltki mugavalt.

Enne mänge:

Salzburg – Bayern

Bayern on ka käimasoleval hooajal olnud endale omaselt vägev. Meistrite liiga alagrupiturniiril, kuhu kuulus ka FC Barcelona, võideti kõik kuus mängu väravate vahega 22 : 3. Saksamaa kõrgliigas on nad liidrid, lähim jälitaja jääb kuue punkti kaugusele. Ent eelmisel laupäeval juhtus midagi ootamatut: võõral väljakul lasti liiga uustulnukal VfL Bochumil lüüa endale neli väravat, lõpuks jäädi alla 2 : 4. Seega tuleb neil tänaseks matšiks teha tõsine vigade parandus.

Salzburg oma alagrupist Lille'i järel edasi teisena. Meistrite liiga kaheksandikfinaali jõuti klubi ajaloos esmakordselt ning ilmselt ei minda sinna käega lööma. Austria meistriliigas on nende päralt suveräänne edu, mis võimaldab keskenduda rohkem teistele sarjadele.

Inter – Liverpool

Mullu Itaalia meistriks tulnud ja Torino Juventuse üheksa-aastase valitsemisaja lõpetanud Inter pole tänavu sama heas hoos olnud. Ka meistrite liigas pole neil liiga kõrged ootused. „Klubidest, mida lootsin vältida, on Liverpool esikohal,“ tõdes Itaalia tiimi peatreener Simone Inzaghi BBC-le.

Inter pääses D-alagrupist, mille võitis Madridi Real, edasi teisena. Kui pärast Romelu Lukaku klubist lahkumist olid suured lootused Lautaro Martineze õlul, siis meistrite liigas pole noor argentiinlane sel hooajal kuue mänguga veel väravat ega tulemuslikku söötu kirja saanud.

Liverpoolil on käsil väga hea hooaeg. Inglismaa meistriliigas ollakse Manchester City järel teisel kohal. Meistrite liiga B-alagrupis võitsid nad kõik kuus kohtumist ning edestasid Madridi Atleticot ja mullu veerandfinaali pääsenud FC Portot.

23:52

Nüüd on mõlemas kohtumises lõpuvile kõlanud!

Red Bull Salzburg – Müncheni Bayern 1 : 1

Milano Inter – Liverpool 0 : 2

23:49

Teadupoolest ei kehti alates käimasolevast hooajast enam võõrsil löödud väravate reegel. Seega ei tohiks Salzburg viigiga liiga pettunud olla. Veel eelmisel aastal oleks võõrsil tehtud 1 : 1 viik andnud Bayernile eelise.

23:48
Inter – Liverpool 0 : 2

Liverpool on kahe väravaga ette pääsenud, nende eduseisu duubeldas Mohamed Salah.

23:48

89. minut: Pavard saatis pika palli karistusalasse, Müller pikendas seda peaga, see jõudis lõpuks Comanini, kes virutas selle väravavõrku.

23:47
Salzburg – Bayern 1 : 1

VÄRAV! Lõpuks suudab Bayern viigistada.

23:40
Inter – Liverpool 0 : 1

Lõpuks on skoor avatud ka Interi ja Liverpooli mängus. Külalismeeskonna viis 75. minutil juhtima Roberto Firmino, kes sai kirja hooaja kaheksanda värava.

23:39
80. minut

Salzburgil oli oivaline šanss, et teha seisuks 2 : 0. Adeyemi löögi suutis Neuer tõrjuda, kuid esimesena jõudis pallini Adamu, kes saatis selle kohe värava poole teele. Kuid Pavard suutis selle blokeerida ja klaariks lüüa.

23:34

Bayern teeb vahetuse: välja Gnabry, sisse Choupo-Moting.

23:33
76. minut

See oli Bayerni parim võimalus tänases mängus. Sane sai vasturünnaku järel seitsmelt meetrilt löögile, kuid Köhn tegi tõrje. Pall jäi väravaesisele lahtiseks, kuid Salzburgi puurilukk jõudis selleni esimesena.

23:30
73. minut

Bayern muutub järjest ohtlikumaks. Coman saab heast kohast löögile – tõsi, ehk oleks ta võinud sööta Lewandowskile, kes oli veelgi paremas kohas –, ent Köhn teeb suurepärase tõrje.

23:16
Inter – Liverpool

Inter oli avapoolajal märksa ettevaatlikum, kuid on nüüdseks mängu paremini käima saanud. Ent seis püsib selles mängus 0 : 0.

23:15
58. minut

Salzburg juhib jätkuvalt 1 : 0. Bayern on teist poolaega alustanud veelgi aktiivsemalt, kuid millestki jääb neil puudu. Näiteks Lewandowski pole sisuliselt üldsegi palli saanud.

23:07

Alanud on teised poolajad!

22:49

Poolajad!

Salzburg – Bayern 1 : 0

Inter – Liverpool 0 : 0

22:33

Interi ja Liverpooli mängus pole väravaarvet veel avatud.

22:30
30. minut

Leroy Sanel avaneb kena söödumängu järel suurepärane võimalus, ent sakslase löök umbes kümnelt meetrilt lendab väravast päris selgelt mööda.

22:24

Tegu oli Adamu karjääri esimese väravaga meistrite liigas!

22:23

Pall jõudis vasturünnaku käigus kolme sööduga Adamuni, kes saatis selle ühe puutega värava tagumisse nurka. Kena tabamus ja Bayern on hädas.

22:22
Red Bull Salzburg – Müncheni Bayern 1 : 0

VÄRAV! Mänguõhtu esimese värava lööb Salzburgi vahetusmees Adamu!

22:16
Loe rohkem