Kelly Sildaru ja Mihkel Ustav.

Foto: Karli Saul
Olümpia
18. veebruar 2022, 07:15

ÕL PEKINGIS | Sildaru treener Ustav: kohtunikud andsid teistele haaretel eksimused andeks, Kellyle mitte. See on ülinõme ja pole võrdne! (15)

Kelly Sildaru teenis eile rennisõidu kvalifikatsiooni esimeses voorus 87,50 silma, aga täna finaalis ta kolme katsega sarnase punktisummani ei küündinud. Eestlanna juhendaja Mihkel Ustav käis peale võistlust kohtunikelt aru pärimas, sest tema silmis oli neil Sildaru suhtes eelarvamused.

„Käisin kohtunikelt infot saamas. Ühest küljest tahetakse sporti arendada, aga teisest küljest… mulle see viimane Cassie Sharpe'i run üldse ei istunud. Kuidas sa saad punkte juurde, kui sa viimasel trikil paned käe maha? Tema kolmas laskumine oli nõrgem kui teine, aga ta sai ikka 0,75 punkti veel juurde. Ma ei saa aru sellest… Öeldi, et ta pani käe ainult korraks maha. Mis vahet sellele on? Kui läheb maha, siis läheb maha. Pargisõidus võid teha ideaalse laskumise, aga kui käega maad puutud, on kõik,“ tunnistas Ustav, et ta ei saa aru, kuidas Sharpe sai kolmes voorus vastavalt 89, 90 ja 90,75 silma ehk Sildarust enam.

Edasi lugemiseks: