Paremalt: Meeri-Marita Paas, Maris Tetsmann, Lisell Jäätma

Foto: Vibuliit
Spordivaria
18. veebruar 2022, 20:13

VINGE! Eesti võitis plokkvibu EMil hõbeda (1)

Sloveenias, Laškos toimuval Euroopa vibulaskmise sise-EMil teenis Eesti plokkvibu naiskond koosseisus Lisell Jäätma, Meeri-Marita Paas ja Maris Tetsmann hõbemedali.

Pingelises finaalis alistas Eesti Venemaa. Eestlannad läksid kohe alguses kahe punktiga juhtima ja esimese vooru võitis Eesti 57 : 55. Teine voor oli väga tagasivägine, kus mõlemad naiskonnad eksisid, aga selle lõppedes oli Eesti peal 115 : 113. Kolmandat vooru alustasid eestlannad laskmisega 10 : 10 : 10 venelannade 10 : 9 : 10 vastu. Venelannad võitlesid edasi 10 : 10 : 10, aga eestlannad ei vääratanud ja III voor lõppes 174 : 172 Eesti koondise kasuks. Eesti koondis tegi perfektse laskmise ja teenisid maksimaalsed 60 punkti.

IV voorus tuli eksimusi venelannade poolt, aga ka eelmises voorus perfektse esitluse teinud eestlannade poolt ja kullamatši võitis Venemaa.

Eesti plokkvibu naiskond kommenteeris pressiteate vahendusel oma saavutust: „Teine koht ei ole halb, aga natuke on ikka mõrumaitse suus. Viimases seerias oli vaja ära vormistada, aga lihtsalt ei tulnud neid vajalikke kümneid.“

Treener Maarika Jäätma: „Viimane kuu aega on olnud võistlusterohke. Võisteldud on väikeste vahedega Prantsusmaal, kaks võistlust tegime USAs ja nüüd oleme Sloveenias. Rahvusvaheline sisehooaeg sai meie jaoks hõbedase lõpu. Eks me kõik lootsime seda kulda, kuid finaalis ei ole lihtne lasta ja paraku pidime ühepunktilise kaotuse vastu võtma. Naiskond oli tubli ja võitles visalt, oleme õnnelikud saavutatu üle“

Sel korral oli Eesti Euroopa sisemeistrivõistlustel esindatud ka plokkvibu meeskonnaga, kus koosseisus Robin Jäätma, Kristjan Ilves, Evert Ressar saavutati viies koht.

Individuaalselt võistledes saavutas Robin Jäätma 9. koha, Evert Ressar ja Kristjan Ilves 17. koha. Naistest jõudis kõrgeimale kohale Meeri-Marita Paas, kes saavutas 7. koha, Maris Tetsmann võitles ennast 8. kohale ja Lisell Jäätma 9. positsioonile.