Lewis Hamilton

Foto: PA Wire / Scanpix
Vormel 1
18. veebruar 2022, 21:00

Hamilton meenutas eelmise hooaja skandaalset lõppu: kaotasin süsteemi usu

Eelmise aasta lõpus skandaalsel moel vormel 1 maailmameistritiitlist ilma jäänud ja Max Verstappeni järel teise kohaga leppima pidanud Lewis Hamilton tunnistas avameelses usutluses, et aastalõpp oli talle keeruline.

„Oli moment, kus ma kaotasin süsteemi usu,“ sõnas ta BBC vahendusel. „Olen üldiselt väga sihikindel inimene. Kuigi sellised momendid võivad otsustada karjääre, siis ma ei lase sel enda oma defineerida.“

Eelmine hooaeg sai kulminatsiooni Abu Dhabis ning Hamilton ja Verstappen läksid etapile vastu võrdsete punktide pealt. Britt kontrollis tervet sõitu, aga võistluste juht Michael Masi aitas oma otsusega maailmameistritiitlini Red Bulli piloodi. Uut hooaega Masi enam vormel 1s ei alusta.

„Ma ei öelnud kunagi, et lõpetan karjääri, aga see oli minu jaoks keeruline aeg ja võtsin sammu tagasi. Veetsin aega oma perega ja nautisime ilusaid hetki. Lõpuks jõudsin ma punkti, kus võtsin vastu otsuse, et sõidan ka uuel hooajal.”

„Hea näha, et FIA teeb muudatusi. Tuleb hoolt kanda selle eest, et midagi sarnast ei juhtuks enam kunagi ja mitte kellegagi. Reegleid tuleb ausalt, täpselt ja ühtmoodi tõlgendada.”

Hamilton kinnitas, et ta ei pea Verstappeni suhtes vimma. „See pole kuidagi seotud Maxiga. Max andis endast sõitjana maksimumi ja kasutas ära talle tekkinud võimaluse. Ta on kõva võitleja ja uuel hooajal võitleme samamoodi edasi. Eelmise aasta sõidud ja kogemused viivad meid edasi. Ma ei pea kellegi peale vimma ja selliseid asju pole tervislik endaga kaasas vedada. Liigun edasi ja ei jää minevikku kinni,” lubas Mercedese esisõitja.

Siiski tuli Abu Dhabis juhtunu pikemalt jutuks ja Hamilton tunnistas, et sealtoimunut on raske mõista, aga ta lubas tugevamana tagasi tulla. „Proovin sealsed emotsioonid pöörata enda kasuks. Kui arvate, et ma näitasin eelmisel hooajal oma parimat, siis oodake vaid.”