Foto: Guerilla Games / PlayStation
Esport
22. veebruar 2022, 09:43

KAS TEADSID? Kümme huvitavat fakti PlayStationi supermängu „Horizon Forbidden West“ kohta

Selle talve kõige olulisem PlayStationi mäng „Horizon: Forbidden West“ jõudis meieni alles hiljuti, ent juba on see jõudnud lugematul hulgal fänne koguda. Mis teeb teose niivõrd heaks?

Portaalis Õhtuleht Esport ilmunud arvustuses kirjutasime: „„Horizon: Forbidden West“ on, nagu tema eelkäija, erinevate mängude Best of kogumik, parimate palade kooslus. Pisivead kaalutakse üle sujuva ja kaasahaarava mängitavuse, võrratu visuaalse külje ja avastamisrõõmu pakkuva maailmaga. Kui kõik 2022 ilmuvad videomängud suudavad sarnast kvaliteeti pakkuda, tõotab tulla hea aasta.“

Järgnevalt toome teieni kümme huvitavat fakti, mida iga fänn teada võiks:

1. „Horizon Forbidden West“ ilmus peaaegu viis aastat peale esimest osa. Kui „Forbidden West“ jõudis poelettidele tänavu 18. veebruaril, siis esimene osa „Zero Dawn“ hakkas mängureid rõõmustama alates 2017. aasta 28. veebruarist.

2. Järgmine „Horizon“ seeria teos jõuab meieni juba üsna pea, ent mitte sellisel kujul nagu oleme harjunud nägema. Nimelt kuulutati jaanuarikuu alguses välja „Horizon Call of the Mountain“- Tegemist on virtuaalreaalsusmänguga, mida saab kogeda PlayStationi järgmise VR-peaseadme PSVR2 peal.

3. „Horizon Forbidden Westi“ maailm on suurem ja mitmekülgsem kui eelkäija oma. Arendajate sõnul polnud aga kaardi pindala suurendamine nende fookuseks. „Kuulasime fännide, kriitikute ja kolleegide tagasisidet. Teadsime täpselt, mida tahame – rohkem aukartust äratavaid masinaid, kaunist looduskeskkonda ja uusi hõime. Ka võtsime plaani paremad võitlused inimvaenlastega, kaalukamad kõrvalmissioonid ja sügavamad suhted mittemängitavate tegelastega,“ ütleb Guerrilla Gamesi loodisainer Ben McCaw.

4. Mängu tegelastele on andnud enda hääled nii mitmedki tuntud Hollywoodi näitlejad. Nimistus ilutsevad teiste kõrval näiteks Carrie-Ann Mosse („Matrixi“ seeria), Angela Basset („Must Panter“) ja Lance Reddick („The Wire“, „John Wick“).

5. Sarja esimene osa, „Horizon Zero Dawn“ tähistas hiljuti olulise verstaposti täitumist. Nimelt on mängu müüdud PS4 ja PC peal kokku enam kui 20 miljonit eksemplari.

6. „Horizon Forbidden West“ lubab peategelasel Aloyl kaardil ringi rännata, kasutades selleks uusi liikumisviise. Näiteks oskab Aloy uues mängus vee alla sukelduda või taevalaotuses ringi lennata.

7. PlayStation 5 peal pakutakse mängijale kõiki võimalikke uuendusi. DualSense'i pult kasutab oskuslikult ära nii adaptiivseid päästikuid kui ka haptilist tagasisidet ning kõrvaklapid edastavad 3D-helisid. Elementide kooslus aitab mängijal teosesse paremini sisse elada. Lisaks on PS5 laadimisajad niivõrd kiired, et arendajad pidid neid aeglasemaks muutma, et mängijad jõuaksid nendel leiduvaid õpetusi lugeda.

8. Mäng jõudis ka PlayStation 4 peale, et eelmise generatsiooni omanikud sellest ilma ei jääks!

9. „Horizon Forbidden Westi“ looja Guerrilla Games asub Hollandis Amsterdamis ja on üks Euroopa silmapaistvamaid mänguarendusstuudioid. Enne „Horizon“ seeriat olid nad kõige kuulsamad „Killzone'i“ sarja poolest.

10. „Horizon Forbidden West“ on kriitikutele meeltmööda olnud. Artikli kirjutamise hetkel on selle Metacriticu hinne tervelt 89 punkti.