Bogdan Vaštšuk liitus Poltava Vorsklaga alles paar nädalat tagasi.

Foto: Poltava Vorskla
Jalgpall
24. veebruar 2022, 14:24

Esmalt avaldatud 10.50!

Neli Eesti jalgpallurit pagevad Ukrainast (6)

Ukrainas alanud Venemaa pealetung avaldab mõju ka Eesti sportlastele. Meie jalgpalluritest mängivad kohalikus kõrgliigas Vladislav Kreida, Bogdan Vaštšuk ja Joonas Tamm.

Kui Kreida liitus NK Veres Rivne meeskonnaga jaanuaris, siis Vaštšuk liikus Eesti meisterklubist Levadiast laenulepingu alusel Poltava Vorskla klubisse alles kaks nädalat tagasi. Viimases pallib möödunud suvest ka Joonas Tamm.

Venemaa alustatud lahingtegevuse valguses võttis Õhtuleht Vaštšukiga ühendust, et hetkeolukorrast aimu saada. Poolkaitsja sõnum oli lühike: rääkida ei saa, sõda algas. „Mina ja Joonas sõidame praegu tagasi Eestisse. Just alustasime,“ kõlas mehe põgus kommentaar.

Eesti jalgpallurid Ukrainast lahkumas

Foto: Instagram/bodjavastsuk

Vaštšuk ja Tamm võtavad Rivnest peale ka Kreida, et siis üheskoos Eestisse naasta.

Lisakas viibib Ukrainas ka Eesti jalgpallur Mihkel Ainsalu, kes kinnitas Eesti Jalgpalli Liidule, et sõidab praegu tagasi Eestisse. 

Alaliit on kõigi mängijatega ühenduses ja saanud kinnituse, et Eestisse proovitakse tulla esimesel võimalusel. Mängijate sõnul on ummikud riigist lahkumiseks suured ja kütuse saamisega tõrkeid. Praeguse plaani järgi proovivad nad Lääne-Ukraina kaudu jõuda Poolasse ja sealt edasi sõidetakse Eestisse. 

Ukraina õhuruum on sõjategevuse tõttu suletud.