LENNUKILE! Pool Eesti kurlingukoondisest viimasel kodusel treeningul. Näoga siia vasakpoolne on koondise kapten Andrei Koitmäe.Foto: Viljar Voog
Olümpia
25. veebruar 2022, 21:47

Eesti paraolümplased sõidavad Pekingisse kahetiste tunnetega: ajalooline saavutus, aga esimene vastane on Venemaa…

„Meil on veel tund aega. Te olete siin suletud ruumis. Teil on see tund, et lustida, nautida üksteise seltskonda, lõõpida, naerda, lõõgastuda. Kõik muu, mis iganes toimub välismaailmas, sellele võite sealt uksest väljudes mõelda. Aga enne võtke see tund enda jaoks,“ julgustas Eesti ratastoolikurlingu koondise peatreener Chris Bowden hoolealuseid viimasel treeningul Tondiraba jäähallis. Laupäeval lendavad sportlased Pekingi paraolümpiale, kus nende esimeseks vastaseks peaks olema venelased.

24. veebruar, Eesti vabariigi aastapäev. Kuuel kurlingumängijal on seljas tutikad sinised pusad, selja peal ilutsemas kiri „Estonia“. Esimest korda pärast 2002. aasta Salt Lake City mänge lehvib sinimustvalge talvisel paraolümpial. „Tegelikult peaks olema uhke tunne, aga loomulikult on siin meie seljataga mingid varjud, mis kõike, tahad või ei taha, segavad,“ ohkab Eesti paraolümpiakomitee peasekretär ja ratastoolikurlingu koondise liige Signe Falkenberg.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99