Müncheni Bayerni poolakast superstaar Robert Lewandowski on kinnitanud, et ei kavatse agressorriigi vastu platsile minna.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
28. veebruar 2022, 08:39

Poolakad ja rootslased naersid välja FIFA naeruväärse otsuse (7)

Maailma jalgpalli katusorganisatsioon FIFA ei kiirusta endiselt Venemaad enda ridadest või vähemalt 2022. aasta MM-valiksarjast välja heitma. Pühapäeva õhtul peeti küll aru, kuid tulemust sellel arupidamisel sama hästi kui polnud.

Venemaa koondisel peaks märtsi lõpus seisma ees otsustavad MM-valikmängud. Esmalt peaks nad võõrustama Poolat ja kui seal oldaks edukad, siis ootaks ees Rootsi ja Tšehhi mängu võitja.

Kogu nimetatud kolmik andis pärast Venemaa Ukrainasse tungimist teada, et nemad ei kavatse venelastega mängida, maksku see neile kasvõi koha finaalturniiril. Mõistagi pidi FIFA nüüd midagi otsustama ja otsustati, et venelased peavad oma kodumängud pidama neutraalsel pinnal ning et Venemaa lippu seal ei lehvitata ja Venemaa hümni seal ei mängita. Ja kõik.

„See otsus on läbinist vastuvõetamatu,“ kommenteeris Poola jalgpalliliidu president Cezary Kulesza. „Meie seisukoht jääb samaks: Poola rahvuskoondis ei mängi Venemaaga, olgu selle meeskonna nimi mis iganes.“

Sama seisukohta väljendas ka Rootsi jalgpalliliidu president Karl-Erik Nilsson: „Meie seisukoht ei erine varasemast. Räägime veel Poola ja Tšehhiga läbi, et saata FIFA-le üksmeelne otsus.“

Ka Inglismaa ja Walesi alaliidud on andnud juba teada, et nemad ei kavatse lähitulevikus Venemaa vastu platsile minna.

Siiski on õhus teatud võimalus, et FIFA vaatab veel oma otsuse üle. Nimelt lubati enda välja saadetud avalduses, et jätkatakse dialooge rahvusvahelise olümpiakomitee, UEFA ja teiste spordiorganisatsioonidega võimalike lisameetmete või -sanktsioonide osas, kusjuures need võivad sisaldada lähitulevikus ka [Venemaa] „välja heitmist võistlustelt, kui olukord [Ukrainas] ei näita kiirelt paranemise märke“.