Naiste epee maailmakarika etapp 51. Tallinna Mõõk.Foto: Martin Ahven
Spordiblogi
28. veebruar 2022, 16:27

VASTULAUSE | Erika Kirpu: tüdrukud loobusid võistlusest kohe, kui said EOK seisukohast teada (4)

Reedel ilmus Õhtulehes siinkirjutaja kommentaar, kus kritiseeris Eesti vehklejaid, kes osalesid Venemaa - Ukraina sõja teisel päeval Venemaal Sotšis MK-etapil. Kõik vehklejad rajale ei pääsenud, kuna eestlannad võtsid end poole peal turniirilt maha. Eesti epeenaiskond oli üles antud ka pühapäevaseks võistkonnavõistluseks, mida ei toimunud. Olümpiavõitja Erika Kirpu esitas omapoolse vastulause, mille siinkohal avaldame.

“Olen Erika Kirpu, olümpiavõitja ja Eesti Vabariigi kodanik ning saan väga hästi aru, milline vastutus sellega kaasneb. Seega soovin lahti seletada olulised momendid, mis olid aboluutselt valesti edastatud hr Voolaidi artiklis:

1. Kui meie hakkasime Sotši sõitma, siis sõda veel ei olnud.

2. Siis kui EOK peasekretär Siim Sukles oma postituse tegi, olid Veronika Zuikova ja Kristina Kuusk juba rajal võistlemas. EOK sekretäri postitusest saime alles siis teada, kui avaringid olid läbi saanud.

3. Esimese võistluspäeva lõpus tegi peatreener koosoleku, kus teatas meile EOK seisukoha. Võtsime ühehäälselt vastu otsuse võistlustest loobuda ja pöörduda koju tagasi.

4. Mina ja Nelli Differt olime avaringidest vabastatud, seega me ei jõudnudki reaalselt võistlema hakata. Teised tüdrukud loobusid võistlusest kohe, kui said EOK seisukohast teada.

Sellisel pingelisel ajal peame kokku hoidma, üksteist toetama, aga mitte süüdistama ning etteheiteid tegema.“