Vladimir Putin ja ROKi president Thomas Bach 2014. aasta 24. veebruaril klaase kokku löömas. Paar päeva varem olid esimesed Vene väed sisenenud Krimmi. Täpselt kaheksa aastat tagasi alustas Venemaa sõda. Foto: AP/SCANPIX
Spordivaria
28. veebruar 2022, 21:00

OTSUS KÕRGEIMALT TASEMELT: Venemaa lõigatakse spordimaailmast ära (1)

Kui alles pühapäeval ei julgenud üleilmne jalgpalliliit FIFA astuda ainuvõimalikku sammu ning proovis Venemaa jalgpallikoondiselt võtta ära vaid lipu ja hümni, siis esmaspäeval muudeti tooni: ei idanaabri koondis ega klubid pole rahvusvahelisele vutiareenile enam oodatud. Kärme meelemuutuse taga ei tasu otsida sündmusi Ukrainas, vaid hoopis Lausanne’is.

Venemaa kallaletung Ukrainale on muutnud maailmas juurdunud käitumismustreid. Saksamaa, kus veel väga valusalt kantakse teise maailmasõja taaka, on otsustanud tõsta enda kaitsekulutused NATO seatud kahe protsendini. Šveits, mis on alati olnud uhkelt neutraalne, ühineb Venemaa-vastaste sanktsioonidega. Ja rahvusvaheline olümpiakomitee, mis püüab igati taguda trummi, et sport ja poliitika tuleb hoida lahus, otsustas, et nüüd aitab!

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99