Tyson Fury.

Foto: AFP/Scanpix
Võitlussport
1. märts 2022, 23:16

Tyson Fury lõpetab karjääri: „See on mu viimane matš.“ (1)

Profipoksi raskekaalu maailmameister Tyson Fury teatas, et matš Dillian Whyte'iga jääb talle karjääri viimaseks. Fännidele on see uudis mõistagi suureks pettumuseks, sest see tähendab, et 33aastane britt ei lähegi ringis vastamisi Anthony Joshuaga – seda vastasseisu oodati aastaid.

Fury ja Whyte'i matš toimub 23. aprillil Wembley staadionil. Seejärel pidanuks inglane kohtuma Joshua ning Oleksandr Ussõki vahelise kohtumise võitjaga. Ent nüüd tõmbas karjääri jooksul alistamatuna püsinud Fury nendele plaanidele kriipsu peale.

„See on mu viimane matš. Lõpetan pärast seda karjääri. Mul on pangas 150 miljonit dollarit [ehk umbes 135 miljonit eurot], olen terve ja noor. Ostan hiiglasliku jahi kuskil välismaal,“ sõnas Fury teisipäeval Londonis toimunud pressikonverentsil .

33aastane Whyte, kes on karjääri jooksul võitnud 28 matši ja kaotanud kaks, otsustas pressikonverentsil mitte osaleda. Ta valmistub matšiks Portugalis ning loobus võimalusest lennata eralennukiga Inglismaale. Sellel olid ka omad tagajärjed: poksija matšist saadavat teenistust kärbiti 20 protsendi võrra.

Furyle pakkus see mõistagi nalja. Ta väitis, et see jätab kaasmaalase karjäärile pleki. „Hiljem pole sellest kahju ainult tal endal, vaid ka tema lastel ja perel. Kui Dillian Whyte ei taha sellest üritusest osa olla, siis on see tema probleem.“

Fury nimel on praegu WBC meistrivöö. Ülejäänud kolm – WBA, IBF ja WBO – kuuluvad Ussõkile. Ukrainlane võitis need mullu septembris, kui alistas Joshua. Tänavu suve alguses peaks toimuma kordusmatš, ent kuupäevi pole veel paika pandud.

Fury on võitnud 32 kohtumisest 31. Ainus viik tuli matšis Deontay Wilderiga, ent viimases kahes matšis – tunamullu veebruaris ning eelmisel aastal oktoobris – sai ta ameeriklasest jagu.