Ott Tänak.

Foto: Aldo Luud
WRC
2. märts 2022, 11:53

Tänak on endiselt tige: see, mis toimus Rootsis, polnud ralli! (16)

Ott Tänaku Rootsi ralli nurjus, sest enne kuuendat kiiruskatset, kui ta oli teisel kohal, süttis tema Hyundai hübriidmasinal punane ohutuli ja vastavalt reeglitele ta katse starti minna ei saanud. Eestlane on jätkuvalt turris.

„Ma loodan, et FIA (rahvusvaheline autospordiliit – toim) reageerib ja asja hakatakse arutama. Loomulikult ei ole juhtunu see, mida rallisport vajab või milline see olema peaks. Vaatame, mis saab,“ kommenteeris Tänak DirtFishi portaalile. „See oli kummaline ega jätnud rallispordist just kõige professionaalsemat muljet.“

Tänaku kõrval pidi sama probleemi tõttu katkestama ka Toyota piloot Elfyn Evans: temagi masinal polnud näiliselt midagi viga, kuid punane ohutuli läks põlema.

Samas ei osanud Tänak öelda, mida täpselt FIA praeguses olukorras tegema peaks.

„Ma ei tea regulatsioonide koha pealt, kuid see, mis seal toimus, polnud ralli. Kui keegi sulle lihtsalt ütleb, et pead katkestama ja saad jätkata superralli süsteemis, siis see on absurdne. Kuid see on kolmanda osapoole asi, mida meie ei saa muuta. On nagu on, kuid loodan, et mingid arutelud saavad toimuma,“ rääkis Tänak.

Hyundai tiimijuht Julien Moncet nentis, et mõistetavalt on nii Tänak kui kogu meeskond juhtunu pärast pettunud.

„Kuid peame selle lähimas tulevikus FIA ja võib-olla ka teiste tiimidega jutuks võtma, et vältida sama asja tulevikus,“ lausus Moncet.